Mustáros citromos tészta saláta

blog
PUBLIKÁLÁS: 2012. június 24. 16:02
Hozzávalók: 20 dkg párizsi egy darabban, 10 dkg nagy kocka tészta, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 tojás, 1 evőkanál mustár, 4 evőkanál olaj, 1 citrom kicsavart és átszűrt leve, ízlés szerint só, porcukor és törött fekete bors.

Ha egy könnyed vacsorára vágysz a nyári estékre íme, egy egyszerű és ízletes saláta.


Hozzávalók: 20 dkg párizsi egy darabban, 10 dkg nagy kocka tészta, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 tojás, 1 evőkanál mustár, 4 evőkanál olaj, 1 citrom kicsavart és átszűrt leve, ízlés szerint só, porcukor és törött fekete bors.

A tésztát forrásban lévő, 1 teáskanál sóval és ugyanennyi olajjal elkevert vízbe teszem és megfőzöm, majd hideg vízzel leszűrve jól lecsöpögtetem. Külön edényben a tojásokat keményre főzöm, és hideg vízben lehűtve meghámozom. A főtt sárgájukat kiszedem, a tojásfehérjéket pedig kis kockákra vágom.

A salátához való öntetet a következőképpen készítem: a mustárt simára keverem az olajjal és a tojássárgákkal, majd hozzáöntöm a citromlevet, a sót, borsot és a porcukrot. Addig keverem, amíg egynemű, sűrű öntet lesz belőle. Apránként belekeverek 3-4 evőkanál vizet, és félreteszem.

A párizsi bőrét lehúzom és vékony karikákra vágom, majd a karikákat egymásra téve, akkora kockákra aprítom, amekkora a tésztakocka. A megtisztított hagymát ugyancsak felkockázom, és megsózom. 10 perc múlva belekeverem az öntetbe a párizsival és a tojásfehérje-kockákkal együtt, ezután a főtt tésztát is belekeverem. A salátástálat befedem, és a hűtőszekrényben 2-3 órán keresztül érlelem.

Elkészítési ideje: kb. 45 perc.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.