Ha pontosan két órával a sütés után vágod fel, akkor a közepe még lágy, ha vársz még egy órát, akkor már szilárdabb, de az áfonya miatt soha nem lesz teljesen száraz. És ez benne a legjobb.
Hozzávalók:
- 6 egész tojás
- 300 g lágy vaj (szobahőmérséklet)
- 250 g cukor
- 40 dkg áfonya (mélyhűtött is jó, kiolvasztva, levével együtt!)
- 20 dkg nádcukor (jó a sima is, ha nincs otthonnádcukor)
- 400 g 50-60%-os csoki (szerintem a LIDL-ben kapható 52%-os tortabevonó a leggazdaságosabb)
- 220 g liszt (átszitálás helyett csak jól felrázom egy nagy edényben)
- 1 késhegynyi só
- 1 késhegynyi szódabikarbóna (szigorúan az utolsó pillanatban!)
Elkészítés:
Bekapcsolom a sütőt 180 fokra (légkeverésesben 180 C, sima sütőben 200C).
Robotgépben a tojásokat a vajjal és fehér cukorral fehérre keverem - ez lehet akár fél óra is. Közben az áfonyát a nádcukorral sűrű lekvárra főzöm. Ez kábé 20 perc. Gőz fölött megolvasztom a csokoládét. Sütőpapírral kibélelem a tepsit (normál méretű 20 x 30 cm-es) a sarkoknál ügyesen hajtogatom, hogy szép legyen.
A robotgéppel folyamatosan kevert krémbe belecsorgatom a csokit, majd az áfonyalekvárt, majd kézzel hozzákeverem a lisztet és a sót, majd az utolsó pillanatban rászórom, elkeverem a késhegynyi szódabikarbónával. Beleöntöm a tepsibe, és pontosan 22 percig sütöm.
A legfontosabb: a sütőt ne felejtsd előmelegíteni!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.