A Minestrone zöldséglevesolasz különlegesség - ha beszerezzük a hozzávalókat, magunk is megfőzhetjük, igazi itáliai hangulatot teremtve!
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 húsos zöldpaprika
- 100 gr sárgarépa
- 50 gr zellergumó
- 100 gr burgonya
- 1 közepes cukkini
- 100 gr kelkáposzta
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 gr fejtett bab
- 1 nagy paradicsom
- 2 zellerszár
- 1 csokor petrezselyem
- 2 szál friss bazsalikom
- 2 evőkanál olaj
- só, bors
- 40 gr aprótészta
- 50 gr reszelt parmezán sajt
A paprikát megmossuk, nyílt láng fölött vagy a grillsütőben héját megkapatjuk, 10-15 percre nylonzacskóba tesszük, majd héját lehúzzuk, apró kockákra vágjuk.
A zöldségeketmegtisztítjuk, megmossuk. A sárgarépát, a zellert, a burgonyát és a hámozatlan cukkinit apró kockákra, a kelkáposztát vékony csíkokra, a hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk.
A fejtett babot leöblítjük. A paradicsomot egy pillanatra forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, magjait eltávolítjuk, apróra vágjuk. A zellerszárat, a petrezselymet és a bazsalikomot leöblítjük. Levélkéiket lecsipkedjük, finomra vágjuk, a zellerszárat felkarikázzuk.
Egy nagyobbacska fazékba felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a hagymát és a fokhagymát, fedő alatt üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az összes zöldséget, 2 percig erős tűzön pirítjuk, majd felöntjük 1,5 l. vízzel.
Beleszórjuk a vágott bazsalikomot és zellerzöldet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és fedő alatt, mérsékelt tűzön 45-50 percig főzzük. A forrdogáló levesbe szórjuk a tésztát, 10 percig főzzük.
Lehúzzuk az edényt a tűzről, belekeverjük a reszelt sajtot és fedő alatt 10 percig pihentetjük.
Tálaláskor megszórjuk a vágott petrezselyemmel. Külön tálkákban további reszelt sajtot kínálhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.