Készíts egy kis mártogatóst

blog
PUBLIKÁLÁS: 2012. május 13. 14:00
Elkészítési idő: 20 perc.

Jó kis mediterrán recept együttes: humusz, babpüré, guacamole. Plusz egy alkoholos-mentás koktél. Vendégvárónak vagy hétköznapi vacsorára is tökéletes.


Elkészítési idő: 20 perc.

Hozzávalók (8 személyre): • 40 dekás konzerv csicseri­borsó • 80 deka (2 doboz) fehérbab-konzerv • 1 fej lila hagyma • 2-2 avokádó, közepes paradicsom, gerezd fokhagyma • pár szál korianderlevél • 1 deci olívaolaj • 3-4 citrom • só, bors, paprika • A kísérőhöz: vodka • zöldcitromlé • mentalevél • tonik

Elkészítési folyamat:

1. A lecsöpögtetett csicseriborsót egy gerezd szétnyomott fokhagymával, fél citrom levével és fél deci olívaolajjal mixerben pürésítsd. Sózd, borsozd, a tálban a tetejét szórd meg paprikával.

2. A fehér babot ne csak lecsöpögtesd, de mosd is át. A mixerbe tegyél mellé fél gerezd szétnyomott fokhagymát, fél citrom levét, sót és borsot. Zzzz - és a püré máris kész.

fűszer

3. A guacamole nevű egzotikusabb mártogatóshoz kanalazd ki a két avokádó húsát a héjából, és villával nyomkodd szét. A paradicsomokat meghámozva és felaprítva, a lila hagymát és a korianderleveleket finomra vágva add hozzá. Locsold meg két citrom levével, sózd meg, és ne tedd mixerbe, csak alaposan keverd össze. Amikor a tálalóedénykébe kanalazod, locsolj rá még egy kis citromlevet, és fóliával szorosan zárd le a tálat.

4. Kínálj melléjük pitát, pirított kenyeret.

5. A kísérőhöz tölts félig egy kancsót jéggel, tegyél bele friss mentaleveleket és két citromot karikára vágva. A vodkát egy másik kancsóban keverd össze zöldcitromlével (3 deci vodka, 5 zöldcitrom leve), és öntsd rá a jégre, aztán tölts rá annyi tonikot, hogy a kancsó megteljen.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.