A fagylaltkészítésnem ördöngösség, mindössze egy jól működő fagyigépre lesz szükséged. A géppel készített hűvös nyalánkságok krémesebbek.
Többféle masina közül tudsz választani, egyéni preferencia kérdése, hogy mennyit szánsz a házi fagyilaborodra. A profi fagylaltgépek előnye, hogy beépített fagyasztógép van bennük, így a tartályt nem kell mélyhűtőbe helyezned a fagylaltkészítés előtt. Hátránya azonban, hogy kissé borsos az áruk.
A kisebb és olcsóbb fagylaltkészítő gépek abban térnek el az előbb említett változatnál, hogy a tartályt 10-12 órával a hűvös édesség elkészítése előtt a mélyhűtőbe kell rakni. Ezek a masinákat viszonylag olcsón be tudod szerezni, könnyen tisztíthatóak. A fél literes változattól a két literesig bármilyen dizájnú és űrtartalmú fagyigépet kínálnak a boltokban. Nem árt azonban összevetned a mélyhűtőd kapacitását a fagyitartály méretével, hiszen be kell férnie.
Az elemes fagylaltgép pedig a legpraktikusabb megoldás: a mélyhűtőben folyamatosan dolgozik, keveri a masszát, így viszonylag gyorsan lesz végeredmény. Bár itthon elég kevés helyen lehet kapni, megéri utánajárni.
Ha krémes fagyit szeretnél, akkor tejet tejszínt és tojást használj, de ha vigyázol a vonalaidra akkor joghurtot használj alapnak.
Gép nélkül is készíthetsz fagyit, de nagyon macerás művelet: hűlés közben neked kell 10 percenként egy robotgéppel kevergetned a masszát. Minden fagyirecept alapja a hozzávalók összekeverése egy botmixer segítségével, majd ezt a fagyigépbe öntve a masina elvégzi a munkát. Lehet tálalni!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.