4 közepes szelet borjúkaraj
só
frissen őrölt fekete bors
3 ek extra szűz olívaolaj
2 ek vaj
szószhoz
1 mogyoróhagyma
1 dl fehérbor (száraz!)
1 dl alaplé
fél meréknyi bazsalikomlevél
1 kk szárított oregánó
1 dl Marsala
só
bors
2 ek vaj
Elkészítés 2-3 fő részére
A húst sózzuk-borsozzuk és az olívaolaj-vaj keverékén hirtelen megsütjük, félretesszük. A serpenyőben visszamaradt zsiradékon a finomra vágott hagymát megfuttatjuk, felöntjük a fehérborral, és sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk az oregánót és az aprított bazsalikomleveleket. Beforraljuk.
Visszatesszük a hússzeleteket a serpenyőbe, átmelegítjük mindkét oldalukat, ráöntjük a marsalát, végül a vajkockákat is hozzáadjuk. Épphogy összehevítjük az egészet. Friss bazsalikomot szórunk rá és tálaljuk.
További NoSalty.hu receptek
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.