Borjúszeletek boros mártásban

egészséges étkezés
PUBLIKÁLÁS: 2012. május 23. 12:09
4 közepes szelet borjúkaraj

A hús fő tápanyagát a benne található fehérje adja, ami nélkülözhetetlen a szervezetünk számára. Egy ízletes borjúszeletet tehát az egészségünk érdekében is érdemes elfogyasztanunk

4 közepes szelet borjúkaraj

frissen őrölt fekete bors

3 ek extra szűz olívaolaj

2 ek vaj

szószhoz

1 mogyoróhagyma

1 dl fehérbor (száraz!)

1 dl alaplé

fél meréknyi bazsalikomlevél

1 kk szárított oregánó

1 dl Marsala

bors

2 ek vaj

Elkészítés 2-3 fő részére

borjuszeletekmarsalaban480

A húst sózzuk-borsozzuk és az olívaolaj-vaj keverékén hirtelen megsütjük, félretesszük. A serpenyőben visszamaradt zsiradékon a finomra vágott hagymát megfuttatjuk, felöntjük a fehérborral, és sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk az oregánót és az aprított bazsalikomleveleket. Beforraljuk.

Visszatesszük a hússzeleteket a serpenyőbe, átmelegítjük mindkét oldalukat, ráöntjük a marsalát, végül a vajkockákat is hozzáadjuk. Épphogy összehevítjük az egészet. Friss bazsalikomot szórunk rá és tálaljuk.

További NoSalty.hu receptek

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.