Az ánizsos szív kiváló vendégcsalogató, s bár elkészítése kissé hosszadalmas, az íze megéri a fáradtságot!
Hozzávalók 80 darabhoz:
A tésztához:
- 2 vaníliarúd
- 275 gr lágy vaj/margarin
- 2 tojás
- 150 gr porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 500 gr finomliszt
- ½ kávéskanál sütőpor
- 80 gr kakaó
- 1 csipet só
- ¼ kávéskanál őrölt ánizs
- ½ kávéskanál őrölt szegfűbors
A mázhoz és a díszítéshez:
- 200 gr tortabevonó fehércsokoládé
- 15-15 szem piros és zöld cukrozott cseresznye
A vaníliarudakat felhasítjuk, kikaparjuk belőle a pépet. A vajat/margarint elektromos habverővel 5-8 percig, habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, apránként a porcukrot, majd a vanília-pépet és a reszelt citromhéjat, további 5 percig verjük. Közben a lisztet, a sütőport, a kakaót, a sót és a fűszereket összeszitáljuk. Több részletben a vajas-tojásos masszához adjuk és a kézi robotgép dagasztóspiráljával jól összedolgozzuk (ha túl keménynek, morzsalékosnak találjuk, 2-3 evőkanál hideg vizet adunk hozzá).
Elfelezzük a tésztát, 2 cipót formálunk belőle, ujjnyi vastagra ellapítjuk, fóliába csomagoljuk és a hűtőszekrényben 2 órán át pihentetjük. 2-3 sütőlapot kibélelünk sütőpapírral.
A sütőt előmelegítjük 180 C-fokra. Lisztezett munkalapon vagy két sütőpapírlap között kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk az egyik cipót. 5 cm átmérőjű, lisztbe mártogatott szívformával a lehető legtöbb szívecskét szúrjuk ki belőle és a sütőlapokra rakosgatjuk.
Középső bordamagasságon 12-15 percig sütjük, rácsra téve hagyjuk kihűlni. A másik cipóval ugyanezen a módon járunk el.A leeső tésztahulladékot összegyúrjuk, hidegre tesszük, majd ismét kinyújtjuk és formázzuk, amíg a tészta el nem fogy.
A csokoládét apróra vágjuk-tördeljük, és meleg vízfürdőbe állítva felolvasztjuk, simára keverjük. Félig megmártjuk benne a szíveket, rácsra tesszük, hagyjuk megdermedni (a csokoládét a meleg vízfürdőben melegen tartjuk).
A cukrozott cseresznyéket elnegyedeljük. A szíveket ismét megmártjuk a fehér csokoládémázban, az edény szélén lehúzzuk a felesleget az aljukról.
Rácsra rakosgatjuk, tetejüket a színes cseresznyedarabkákkal díszítjük. Hagyjuk egészen megkötni-száradni őket. Jól záródó fémdobozban 2-3 hétig eltartható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.