Ánizsos csábító szív

blog
PUBLIKÁLÁS: 2012. május 06. 18:21
Az ánizsos szív kiváló vendégcsalogató, s bár elkészítése kissé hosszadalmas, az íze megéri a fáradtságot!

A szívformájú süteményekből van elég, de a gyömbéres mellett nem árt kipróbálni az ánizsos szív csábító sütit.


Az ánizsos szív kiváló vendégcsalogató, s bár elkészítése kissé hosszadalmas, az íze megéri a fáradtságot!

Hozzávalók 80 darabhoz:

A tésztához:

- 2 vaníliarúd

- 275 gr lágy vaj/margarin

- 2 tojás

- 150 gr porcukor

- 1 citrom reszelt héja

- 500 gr finomliszt

- ½ kávéskanál sütőpor

- 80 gr kakaó

- 1 csipet só

- ¼ kávéskanál őrölt ánizs

- ½ kávéskanál őrölt szegfűbors

tojás

A mázhoz és a díszítéshez:

- 200 gr tortabevonó fehércsokoládé

- 15-15 szem piros és zöld cukrozott cseresznye

A vaníliarudakat felhasítjuk, kikaparjuk belőle a pépet. A vajat/margarint elektromos habverővel 5-8 percig, habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, apránként a porcukrot, majd a vanília-pépet és a reszelt citromhéjat, további 5 percig verjük. Közben a lisztet, a sütőport, a kakaót, a sót és a fűszereket összeszitáljuk. Több részletben a vajas-tojásos masszához adjuk és a kézi robotgép dagasztóspiráljával jól összedolgozzuk (ha túl keménynek, morzsalékosnak találjuk, 2-3 evőkanál hideg vizet adunk hozzá).

Elfelezzük a tésztát, 2 cipót formálunk belőle, ujjnyi vastagra ellapítjuk, fóliába csomagoljuk és a hűtőszekrényben 2 órán át pihentetjük. 2-3 sütőlapot kibélelünk sütőpapírral.

A sütőt előmelegítjük 180 C-fokra. Lisztezett munkalapon vagy két sütőpapírlap között kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk az egyik cipót. 5 cm átmérőjű, lisztbe mártogatott szívformával a lehető legtöbb szívecskét szúrjuk ki belőle és a sütőlapokra rakosgatjuk.

Középső bordamagasságon 12-15 percig sütjük, rácsra téve hagyjuk kihűlni. A másik cipóval ugyanezen a módon járunk el.A leeső tésztahulladékot összegyúrjuk, hidegre tesszük, majd ismét kinyújtjuk és formázzuk, amíg a tészta el nem fogy.

A csokoládét apróra vágjuk-tördeljük, és meleg vízfürdőbe állítva felolvasztjuk, simára keverjük. Félig megmártjuk benne a szíveket, rácsra tesszük, hagyjuk megdermedni (a csokoládét a meleg vízfürdőben melegen tartjuk).

A cukrozott cseresznyéket elnegyedeljük. A szíveket ismét megmártjuk a fehér csokoládémázban, az edény szélén lehúzzuk a felesleget az aljukról.

Rácsra rakosgatjuk, tetejüket a színes cseresznyedarabkákkal díszítjük. Hagyjuk egészen megkötni-száradni őket. Jól záródó fémdobozban 2-3 hétig eltartható.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.