¼ kg csiperkegomba
3 gerezd fokhagyma
3 ek olívaolaj
fél csokor petrezselyem
fél citrom leve
só
bors
Elkészítés 4 fő részére
A fokhagymát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. A gombák tönkjét eltávolítjuk, a gombafejeket megtiszítjuk (nem kell hámozni) és a fokhagymához hozzáadva, nagy lángon elkezdjük kevergetve pirítani.
Mérsékeljük a hőt, mikor a gombák felvették az összes olajat. Megvárjuk, míg levet engednek, ekkor újra felerősítjük alatta a tüzet és aranyszínűre pirítjuk. Sózzuk-borsozzuk. Citromlével csepegtetjük. Meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel. Összeforgatjuk. Rögtön tálaljuk.
További NoSalty.hu receptek
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.