Petrezselymes-fokhagymás gombafejek

egészséges étkezés
PUBLIKÁLÁS: 2012. április 11. 10:26
¼ kg csiperkegomba

Az ehető gombák az élelmiszerek egy külön csoportját alkotják, bár gyakran a fűszerek, illetve a zöldségek közé is sorolják őket.

¼ kg csiperkegomba

3 gerezd fokhagyma

3 ek olívaolaj

fél csokor petrezselyem

fél citrom leve

bors

Elkészítés 4 fő részére

petrezselymesfokhagymasgombafejeknagy

A fokhagymát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. A gombák tönkjét eltávolítjuk, a gombafejeket megtiszítjuk (nem kell hámozni) és a fokhagymához hozzáadva, nagy lángon elkezdjük kevergetve pirítani.

Mérsékeljük a hőt, mikor a gombák felvették az összes olajat. Megvárjuk, míg levet engednek, ekkor újra felerősítjük alatta a tüzet és aranyszínűre pirítjuk. Sózzuk-borsozzuk. Citromlével csepegtetjük. Meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel. Összeforgatjuk. Rögtön tálaljuk.

További NoSalty.hu receptek

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.