Összetevők 8 személyre
Csokoládétorta
- 6 evőkanál Canderel Green por
- 250g csokoládé
- 4 db tojás
- 100g 0%-os túró
- 10g kukoricaliszt
- 1 csipetnyi só
Tejsodó
- 2 evőkanál Canderel Green por
- 25cl sovány tej
- 2 db tonkabab
- 2 tojássárgája
Elkészítési mód
Csokoládétorta
1. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra (6-os hőfokozat).
2. Olvaszd meg a csokoládét forró gőz fölött.
3. Törd föl a tojásokat.
4. Verd fel a tojássárgáját a Canderel Green-nel együtt, amíg világos nem lesz. Add hozzá a kukoricalisztet, túrót, sót, és végül az olvasztott csokoládét.
5. Verd sűrűre a tojásfehérjét, majd fokozatosan keverd a tortakeverékbe. Vajazz és lisztezz meg egy mély tortaformát.
6. Süsd 10-15 percig 180°C-on (6-os hőfokozaton).
7. Hagyd kissé kihűlni, majd vedd ki a formából.
Tejsodó
1. Keverd össze a tojássárgáját 2 evőkanál Canderel Green porral.
2. Forralj tejet egy lábasban a tonkababokkal együtt.
3. Forrázd le 15 percig, majd újra kezdd el forralni.
4. Öntsd a forrásban lévő tejet a tojássárgája és Canderel Green keverékére és jól keverd meg.
5. Öntsd a keveréket vissza a lábasba és folytasd a főzést alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve a tejsodót, amíg össze nem áll.
6. Hagyd hűlni, majd tedd hűtőbe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.