Így készül a bio medvehagymás pogácsa!

egészség
PUBLIKÁLÁS: 2012. április 03. 10:01
Reméljük a tej, tojás és élesztő nélküli bio medvehagymás pogácsa receptje nagy segítséget jelent a tudatosan táplálkozóknak, a candidásoknak és a cukorbetegségben szenvedőknek is. Jó sütést kívánunk!

Szeretnénk Önt megajándékozni egy recepttel. Megajándékozni valakit egyáltalán nem könnyű dolog, főleg akkor nem, ha az, akit szeretnénk meglepni, nem fogyaszthat cukrot és élesztőt.

Reméljük a tej, tojás és élesztő nélküli bio medvehagymás pogácsa receptje nagy segítséget jelent a tudatosan táplálkozóknak, a candidásoknak és a cukorbetegségben szenvedőknek is. Jó sütést kívánunk!

Hozzávalók:
0,5 kg bio teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
0,2 kg bio pálmazsír vagy 0,3 kg bio margarin
0,1 kg apróra vágott bio medvehagyma
0,1 l tisztított víz
0,01 kg tengeri só
0,01 kg bio sütőpor

medvehagyma

A bio teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztet, a tengeri sót, és a bio sütőport alaposan összekeverem szárazon, majd belegyúrom a bio pálmazsírt vagy a bio margarint, ezt követően hozzáöntöm a tisztított vizet és végül belegyúrom az apróra vágott bio medvehagymát. A kész tésztát körülbelül 2-3 cm vastagságúra kinyújtom és közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom. A kiszaggatott pogácsát sütőpapírral borított vagy kizsírozott tepsibe helyezem, olyan távolságra, hogy a sütés folyamán ne érjenek össze. Nem kelesztem, 230 °C fokon körülbelül 10-12 percig sütöm.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.