Krumplis-baconös frittata
Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 25 perc
Hozzávalók 2-4 adaghoz:
1 diónyi salotta hagyma
5 deka bacon
2 deka vaj
1 evőkanál olívaolaj
40 deka burgonya
maréknyi reszelt parmezán
3-4 db aszalt paradicsom
4 tojás
0,5 deci tejszín
só, bors
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. A burgonyát reszeld le nagy lyukú sajtreszelőn.
3. A vajat és olívaolajat melegítsd fel serpenyőben. Futtasd meg az apróra vágott hagymát a vajon, majd add hozzá a bacont és a reszelt burgonyát. Pirítsd 10 percig.
4. A tojásokat verd fel, majd keverd hozzá a tejszínt, a reszelt parmezánt és az apróra vágott aszalt paradicsomot. Sózd, borsozd ízlés szerint.
5. A kihűlt burgonyát keverd a tojáshoz és öntsd a masszát egy kivajazott sütőformába.
6. Süsd 25 perc alatt készre.
Melegen tálald.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.