Frittata variációk

blog
PUBLIKÁLÁS: 2012. április 04. 09:45
Krumplis-baconös frittata

Már a neve is viccesebben hangzik, mint az unalmas omletté. Minden nap ezt fogják kérni a gyerekek.


Krumplis-baconös frittata

Előkészítési idő: 15 perc

Sütési idő: 25 perc

Hozzávalók 2-4 adaghoz:

1 diónyi salotta hagyma

5 deka bacon

2 deka vaj

vaj

1 evőkanál olívaolaj

40 deka burgonya

maréknyi reszelt parmezán

3-4 db aszalt paradicsom

4 tojás

0,5 deci tejszín

só, bors

frittata

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. A burgonyát reszeld le nagy lyukú sajt­reszelőn.

3. A vajat és olívaolajat melegítsd fel serpenyőben. Futtasd meg az apróra vágott hagymát a vajon, majd add hozzá a bacont és a reszelt burgonyát. Pirítsd 10 percig.

4. A tojásokat verd fel, majd keverd hozzá a tejszínt, a reszelt parmezánt és az apróra vágott aszalt paradicsomot. Sózd, borsozd ízlés szerint.

5. A kihűlt burgonyát keverd a tojáshoz és öntsd a masszát egy kivajazott sütőformába.

6. Süsd 25 perc alatt készre.

Melegen tálald.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.