30 dkg cékla
1,5 ek olívaolaj
2 ek balzsamecet
só
frissen tört fekete bors
7 dkg márványsajt
1 ek szezámmag
Elkészítés 2 fő részére
A meghámozott céklákat felkockázzuk (kb. 1-1,5 cm-es kockákra), vízzel teli lábasban nem teljesen puhára főzzük, és leszűrjük. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, beletesszük a céklát, 2-3 percig pirítjuk, közben fakanállal többször átforgatjuk, hogy mindenhol egyenletesen piruljon.
Sózzuk-borsozzuk és balzsamecettel ízesítjük. Alaposan megforgatjuk a céklát a szirupban. Tálkába tesszük, hagyjuk kihűlni, majd a hűtőbe áthelyezve tovább hűtjük.
A szezámmagot szárazon felhevített serpenyőben néhány pillanat alatt illatosra pirítjuk. Rámorzsoljuk a céklára a sajtot és meghintjük a tetejét a szezámmaggal. Kínálhatjuk is a céklasalátát.
További NoSalty.hu receptek
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.