Márványsajtos-szezámmagos céklasaláta

egészség
PUBLIKÁLÁS: 2012. február 10. 17:15
30 dkg cékla

A cékla vérképző, a máj anyagcsere folyamatait szabályozza, valamint a tumorsejtek szaporodását gátló hatása is van.

30 dkg cékla

1,5 ek olívaolaj

2 ek balzsamecet

frissen tört fekete bors

7 dkg márványsajt

1 ek szezámmag

ceklasalata480

Elkészítés 2 fő részére

A meghámozott céklákat felkockázzuk (kb. 1-1,5 cm-es kockákra), vízzel teli lábasban nem teljesen puhára főzzük, és leszűrjük. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, beletesszük a céklát, 2-3 percig pirítjuk, közben fakanállal többször átforgatjuk, hogy mindenhol egyenletesen piruljon.

Sózzuk-borsozzuk és balzsamecettel ízesítjük. Alaposan megforgatjuk a céklát a szirupban. Tálkába tesszük, hagyjuk kihűlni, majd a hűtőbe áthelyezve tovább hűtjük.

A szezámmagot szárazon felhevített serpenyőben néhány pillanat alatt illatosra pirítjuk. Rámorzsoljuk a céklára a sajtot és meghintjük a tetejét a szezámmaggal. Kínálhatjuk is a céklasalátát.

További NoSalty.hu receptek

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.