1/2 kg sült kelbimbó (enyhébben fűszerezve)
4 szelet bacon
1 közepes savanykás alma
1 közepes fej lilahagyma
2 tk nádcukor
1 ek balzsamecet
1/2 dl száraz fehérbor
Elkészítés 2 fő részére
A felkockázott bacont serpenyőben megpirítjuk és papírtörlővel bélelt tálra szedjük.
A szalonna zsírján megpároljuk a kimagozott, cikkekre vágott almát és a felszeletelt hagymát.
Mielőtt az alma megpuhulna, meghintjük nádcukorral, és rálöttyintjük a balzsamecetet és a fehérbort. Néhány perc alatt karamellizáljuk a hagymás almát. Ez alatt a szósz is szirupos lesz.
Végül az egészhez hozzákeverjük a bacon kockákat és a sült kelbimbót.
További NoSalty.hu receptek
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.