Morzsás gomba

egészség
PUBLIKÁLÁS: 2011. november 30. 14:16
10 nagy csiperkegomba

A zsemlemorzsás kakukkfüves masszával töltött gombafejek nem csak egészségesek, de mutatósak is.

10 nagy csiperkegomba

15 dkg puha vaj

10 dkg házi zsemlemorzsa

4 fokhagymagerezd

1 ek friss kakukkfűlevél

1 tanyasi tojás

frissen őrölt fekete bors

toltott_gomba480

Elkészítés öt személyre

A megtisztított gombák kalapját lemezes felükkel felfelé fordítva tepsire helyezzük. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát. Ebből 10 dkg-ot elosztunk a gombákon.

A maradék fokhagymás vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. Tálba téve belekeverjük a kakukkfüvet, sózzuk-borsozzuk. Végül a tojást is hozzákeverjük.

A morzsás tölteléket a gombákra halmozzuk. 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Meleg előételként tálaljuk, fejenként két gombát.

További NoSalty.hu receptek

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.