10 nagy csiperkegomba
15 dkg puha vaj
10 dkg házi zsemlemorzsa
4 fokhagymagerezd
1 ek friss kakukkfűlevél
1 tanyasi tojás
só
frissen őrölt fekete bors
Elkészítés öt személyre
A megtisztított gombák kalapját lemezes felükkel felfelé fordítva tepsire helyezzük. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát. Ebből 10 dkg-ot elosztunk a gombákon.
A maradék fokhagymás vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. Tálba téve belekeverjük a kakukkfüvet, sózzuk-borsozzuk. Végül a tojást is hozzákeverjük.
A morzsás tölteléket a gombákra halmozzuk. 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Meleg előételként tálaljuk, fejenként két gombát.
További NoSalty.hu receptek
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.