60 dkg csicsóka
2 szál fehérrépa
0,7 l alaplé
1 fej mogyoróhagyma
3 ek olívaolaj
1 dl habtejszín
só
frissen tört fehér bors
tálaláshoz
3 ek dióbél
kéksajt
Elkészítés 3 fő részére
A megpucolt csicsókát és fehérrépát felkockázzuk. Az apróra vágott mogyoróhagymát az olívaolajon dinszteljük, hozzáadjuk a zöldségeket, feltekerjük a lángot, és pár percig pirítjuk. Felengedjük az alaplével, sózzuk-borsozzuk. Lefedve, közepes lángon puhára főzzük.
Botmixerrel pürésítjük, majd szitán átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a tejszínt, és igazítunk a fűszerezésen, ha kell. Összeforraljuk és kész is a finom krémleves.
Szárazon felhevített serpenyőben megpirítjuk a diót. Pirított dióval és kéksajttal kínáljuk a levest.
További NoSalty.hu receptek
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.