Krémleves csicsókából

egészséges étkezés
PUBLIKÁLÁS: 2011. november 17. 16:00
60 dkg csicsóka

A csicsóka a őszirózsafélék családjába növény, ami közeli rokonságban áll a napraforgóval. Nézzük mi történik vele, ha pépesítjük.

60 dkg csicsóka

2 szál fehérrépa

0,7 l alaplé

1 fej mogyoróhagyma

3 ek olívaolaj

1 dl habtejszín

frissen tört fehér bors

tálaláshoz

3 ek dióbél

kéksajt

kremleves_csicsokabol

Elkészítés 3 fő részére

A megpucolt csicsókát és fehérrépát felkockázzuk. Az apróra vágott mogyoróhagymát az olívaolajon dinszteljük, hozzáadjuk a zöldségeket, feltekerjük a lángot, és pár percig pirítjuk. Felengedjük az alaplével, sózzuk-borsozzuk. Lefedve, közepes lángon puhára főzzük.

Botmixerrel pürésítjük, majd szitán átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a tejszínt, és igazítunk a fűszerezésen, ha kell. Összeforraljuk és kész is a finom krémleves.

Szárazon felhevített serpenyőben megpirítjuk a diót. Pirított dióval és kéksajttal kínáljuk a levest.

További NoSalty.hu receptek

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.