Fokhagymás csípős párolt spenót

egészség
PUBLIKÁLÁS: 2011. október 18. 12:40
75 dkg friss spenót

A fokhagyma antibakteriális és gombaellenes hatásáról tudunk, a chilit is alkalmazzuk, mint vágyfokozót. De vajon mi történek ha ehhez a két alapanyaghoz fenyőmagot is keverünk.

75 dkg friss spenót

3 fokhagymagerezd

fél chilipaprika, kimagozva

5 dkg fenyőmag

extraszűz olívaolaj

bors

fokhagymascsipsspenot

Elkészítés 4 fő részére

Némi olívaolajon a vékonyra szeletelt fokhagymát megpirítjuk a fenyőmag és a chili társaságában. Addig sütjük, míg a fenyőmag aranyszínű lesz.

Több kisebb adagban hozzátesszük a tisztított spenótleveleket.

Többször átforgatva megfonnyasztjuk, sózzuk és borsozzuk.

Fenséges köret, például halakhoz.

További NoSalty.hu receptek

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.