Húsz férfi és huszonegy nő bevonásával végezték el a kutatók azt a kísérletet, amely során a jelentkezők három héten keresztül hetente egyszer a laboratóriumban kaptak enni. Mindig ugyanaz volt a menü: reggelire répás kenyér, ebédre sajtos makaróni, vacsorára csirkés-rizses ragu. A kísérlet részvevői annyit ehettek, amennyit akartak, és a főételek mellé fogyaszthattak még kenyeret, epres joghurtot, brokkolit, zöldbabot is.
Este még vihettek magukkal haza is egy kis nassolni valót: répaszeleteket vagy fügés süteményt. Amit a jelentkezők nem tudtak, hogy egy részüknek az ételébe minden alkalommal belekevertek zöldségpürét, amely karfiolból, tökből vagy répából állt. Ezáltal az ő ételadagjuknak bizonyos százalékát zöldséggel helyettesítették, anélkül, hogy ezt észrevették volna.
Így ugyanannyi mennyiségű ételhez jutottak, mint a többiek, de a kalóriatartalma alacsonyabb volt. Alexandria Blatt, a kutatást segítő doktoranduszhallgató arról számolt be, hogy a résztvevők közül mindenki elégedett volt a kapott étellel, és csak ketten érezték, hogy zöldséget is kevertek bele.
Richard Mattes, a West Lafayette-i Purdue Egyetem professzora - aki nem vett részt a kísérletben - szintén üdvösnek tartja a sok zöldség fogyasztását, de úgy véli, hogy Amerika lakosságának nagy része még ellenáll az egészséges táplálkozásnak. Pedig nem ártana komolyan venni a kormány legutóbbi étrendi útmutatóját, amely azt javasolja, hogy csökkentsük az adagokat, és a tányérunknak legalább a felét hús és szénhidrát helyett zöldséggel és gyümölccsel pakoljuk tele.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.