És még egy kis segítség, hogy ne neked kelljen gondolkodni, mi segítünk, hogy mit főzz, ha már nincs több ötleted.
Hússal göngyölt kelkáposzta, tejfölmártás (ch: 14,3 g)
Hozzávalók (4 személyre)
- Kelkáposzta 8 nagyobb levél
- Csirkemell vagy pulykamell darálva 30 dkg
- Egy fej vöröshagyma
- Tejföl 2 dl
- Bors, só, kömény
- Tojás
- Fokhagyma
A kelkáposztát leforrázzuk. Ha régi a kelkáposzta, akkor kicsit tovább főzzük, hogy a kesernyés ízét elveszítse. A levelek ereit kivágjuk főzés előtt. Kevés olajon megpirítjuk a vöröshagymát, majd a darált húst rátesszük, sózzuk, borsozzuk, és puhára pirítjuk. A tűzről levéve egy tojást belekeverünk. A darált húst a kelkáposztalevélbe töltjük. A maradék kelkáposztát csíkozzuk, és egy edény aljára helyezzük a felét, erre kerülnek a töltelékek, majd újra a csíkozott kelkáposzta. Kevés paradicsompürével színezhetjük, és vízben puhára pároljuk. Díszíthetjük pici paprikás tejföllel.Pulyka gyros, görög saláta (ch: 12,5 g)
Hozzávalók (4 személyre)
- Pulykamell 30 dkg
- Vöröshagyma 1 fej
- Kígyóuborka 40 dkg
- 1 fej lilahagyma
- Feta sajt 10 dkg (vagy gomolya)
- Fokhagyma
- Bors ,só ,mustár, étolaj, ecet, olívaolaj, fahéj
- Paradicsom kocka 20 dkg
- Olívabogyó pár szem
A felszeletelt húst szórjuk be a fűszerekkel, és hagyjuk másnapig pihenni, hogy puhuljon és átvegye a fűszerek ízét. Serpenyőben süssük ki hirtelen, majd - ha kisült - vágjuk vékony csíkoltra.
A görög salátához a kígyóuborkát, a paradicsomot, lilahagymát egy tálba tesszük, és összeforgatjuk. Kockára vágott feta sajtot helyezünk a tetejére, borsozzuk, sózzuk, és kevés ecettel megöntözzük. Erre helyezzük a darabolt gyros húst, olívabogyóval díszítjük.
Gombakrémmel töltött paradicsom (ch: 7,3 g)
Hozzávalók (4 személyre)
- 8 db paradicsom felezve, kikaparva a húsát
- Gomba 50 dkg
- Étolaj, bors, só
- Petrezselyem zöld
A gombát kevés olajon megpirítjuk. Ezután összekeverjük margarinnal, sóval, borssal, petrezselyem zölddel, és turmixoljuk. Habzsákba töltjük, és a félbevágott paradicsomokba töltjük. Tálalásig hűtőben tároljuk. Kínálhatjuk mellé a paradicsom húsát szószként, balzsamecettel, bazsalikommal.Fetasajtos parajos omlett (ch: 1,5 g)
Hozzávalók (4 személyre)
- Fetasajt 5 dkg
- Paraj 5 dkg
- Só, bors
- Tejszín 1 dl
- Tojás 8 db
A tojásokat felverjük, ízesítjük sóval, és kevés borssal, majd ezután hozzáadjuk a tejszínt, a parajt, és a fetasajtot. Kevés olajon mind a két oldalát készre sütjük.
Tálalhatjuk lepényként, palacsintaként felgöngyölve, vagy félbe hajtva. Könnyű reggeli, meglepően alacsony szénhidráttartalommal. Dekoratív lesz a tálalás, ha tekercsekben felvágva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.