És még mindig van a tarsolyunkban Atkins receptötlet

recept
PUBLIKÁLÁS: 2010. április 10. 00:00
És még egy kis segítség, hogy ne neked kelljen gondolkodni, mi segítünk, hogy mit főzz, ha már nincs több ötleted.

És még egy kis segítség, hogy ne neked kelljen gondolkodni, mi segítünk, hogy mit főzz, ha már nincs több ötleted.

Hússal göngyölt kelkáposzta, tejfölmártás (ch: 14,3 g)

Hozzávalók (4 személyre)

- Kelkáposzta 8 nagyobb levél

- Csirkemell vagy pulykamell darálva 30 dkg

- Egy fej vöröshagyma

- Tejföl 2 dl

- Bors, só, kömény

- Tojás

- Fokhagyma

A kelkáposztát leforrázzuk. Ha régi a kelkáposz­ta, akkor kicsit tovább főzzük, hogy a kesernyés ízét elveszítse. A levelek ereit kivágjuk főzés előtt. Kevés olajon megpirítjuk a vöröshagymát, majd a darált húst rátesszük, sózzuk, borsozzuk, és puhá­ra pirítjuk. A tűzről levéve egy tojást belekeverünk. A darált húst a kelkáposztalevélbe töltjük. A mara­dék kelkáposztát csíkozzuk, és egy edény aljára he­lyezzük a felét, erre kerülnek a töltelékek, majd új­ra a csíkozott kelkáposzta. Kevés paradicsompüré­vel színezhetjük, és vízben puhára pároljuk. Díszít­hetjük pici paprikás tejföllel.6049Pulyka gyros, görög saláta (ch: 12,5 g)

Hozzávalók (4 személyre)

- Pulykamell 30 dkg

- Vöröshagyma 1 fej

- Kígyóuborka 40 dkg

- 1 fej lilahagyma

- Feta sajt 10 dkg (vagy gomolya)

- Fokhagyma

- Bors ,só ,mustár, étolaj, ecet, olívaolaj, fahéj

- Paradicsom kocka 20 dkg

- Olívabogyó pár szem

A felszeletelt húst szórjuk be a fűszerekkel, és hagyjuk másnapig pihenni, hogy puhuljon és átve­gye a fűszerek ízét. Serpenyőben süssük ki hirtelen, majd - ha kisült - vágjuk vékony csíkoltra.

A görög salátához a kígyóuborkát, a paradicso­mot, lilahagymát egy tálba tesszük, és összeforgat­juk. Kockára vágott feta sajtot helyezünk a tetejére, borsozzuk, sózzuk, és kevés ecettel megöntözzük. Erre helyezzük a darabolt gyros húst, olívabogyóval díszítjük.

Gombakrémmel töltött paradicsom (ch: 7,3 g)

Hozzávalók (4 személyre)

- 8 db paradicsom felezve, kikaparva a húsát

- Gomba 50 dkg

- Étolaj, bors, só

- Petrezselyem zöld

A gombát kevés olajon megpirítjuk. Ezután összekeverjük margarinnal, sóval, borssal, petre­zselyem zölddel, és turmixoljuk. Habzsákba töltjük, és a félbevágott paradicsomokba töltjük. Tálalásig hűtőben tároljuk. Kínálhatjuk mellé a paradicsom húsát szószként, balzsamecettel, bazsalikommal.6050Fetasajtos parajos omlett (ch: 1,5 g)

Hozzávalók (4 személyre)

- Fetasajt 5 dkg

- Paraj 5 dkg

- Só, bors

- Tejszín 1 dl

- Tojás 8 db

A tojásokat felverjük, ízesítjük sóval, és kevés borssal, majd ezután hozzáadjuk a tejszínt, a parajt, és a fetasajtot. Kevés olajon mind a két oldalát készre sütjük.

Tálalhatjuk lepényként, palacsintaként felgön­gyölve, vagy félbe hajtva. Könnyű reggeli, meglepő­en alacsony szénhidráttartalommal. Dekoratív lesz a tálalás, ha tekercsekben felvágva tálaljuk.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.