A kutatók szerint a karcsúság megőrzésében fontosabb az egészséges élelmiszerek nagyobb mennyiségének fogyasztása, mint a diétázás.
Az amerikai kutatók a New England Journal of Medicine szaklapban megjelent tanulmányukban kimutatták, hogy azok az emberek, akik növelték az elfogyasztott rostdús élelmiszerek, például a diófélék, gyümölcsök, joghurt és zöldségek bevitelét, valóban leadtak a testsúlyukból. A Harvard Orvostudományi Egyetem szakértői úgy vélik, hogy az ilyen ételek fogyasztása kevesebb helyet hagy a zsíros élelmiszereknek.
A kutatásban 120 ezer embert vizsgáltak 20 éven keresztül. Nem meglepő, hogy a legnagyobb mértékű hízást a sültburgonyával hozták összefüggésbe. Hasonló hatást mutattak ki azokban az emberekben is, akik sok chipset, cukrozott üdítőitalt és húsfélét fogyasztottak.
Kisebb mértékű hízást tapasztaltak azonban az olyan emberek esetében, akik több joghurtot, zöldséget, gyümölcsöt és teljes kiőrlésű gabonát fogyasztottak. A tanulmány vezető szerzője, Dariush Mozaffarian professzor szerint ez a hatás az említett élelmiszerek rosttartalmával magyarázható.
Úgy tűnik, hogy a rostdús ételek fogyasztásával kevesebb hely marad a nagyobb kalóriatartalmú élelmiszerek számára, amivel csökkentjük az összes elfogyasztott energia mennyiségét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.