Az idő vasfoga sajnos nyomot hagy az idegrendszeren is, amit többek között amemória romlásában, a tanulás nehezebbé válásában vagy a reakcióidő megnyúlásában tapasztalhatunk. A szellemi frissesség megőrzésének pedig jó néhány ízletes záloga található az étkezőasztalon.
Omega-3 zsírsavak
A hideg vizű tengerekből származó halak (pl. lazac, makréla) zsírjában és néhány növényi olajban (pl. lenmag, repce) megtalálható omega-3 zsírsavak, különösen a halolajak DHA (dokozahexaénsav) tartalma képes a mentális képességekromlásának lassítására, olyannyira hogy ez a hatás még enyhe Alzheimer-kór esetén is érvényesül.
Folsav
A zöld leveles zöldségekben (pl. paraj, sóska, káposzta, brokkoli), májban, élesztőben, gyümölcsökben, dúsított élelmiszerekben (pl. gabonapelyhek) megtalálható folátszintén késlelteti a szellemi képességek romlását.
Koffein
A kávéban, teában és még több száz élelmiszerben/italban megtalálható koffein mértékletes fogyasztásának (pl. max. 2-3 csésze eszpresszó/nap) időskorban hangulatjavító, szorongáscsökkentő hatását írták le.
Folyadék
A bőséges folyadékfogyasztás - napi 6-8 pohárnyi víz - nem csak a bőr rugalmasságának megőrzése szempontjából lényeges, de hozzájárul aszellemi teljesítőképességfokozásához is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.