Karácsonyi diabetikus gyümölcskenyér

karácsony
PUBLIKÁLÁS: 2018. december 23. 14:18
Ki mondta, hogy a karácsonyi ételeknek feltétlen hizlalónak kell lenniük? Készítsünk egészséges karácsonyi ételeket! Rögtön ki is próbálhatjuk a diabetikus gyümölcskenyeret!

Ki mondta, hogy a karácsonyi ételeknek feltétlen hizlalónak kell lenniük? Készítsünk egészséges karácsonyi ételeket! Rögtön ki is próbálhatjuk a diabetikus gyümölcskenyeret!

Hozzávalók
26 dkg teljes kiörlésű tönkölyliszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 2 teáskanál őrölt gyömbér, csipetnyi só, 12 dkg vaj, 2 tojás, 2 alma, (2 sárgarépa), 15 dkg durvára vágott dió, 0,8 dl frissen facsart narancslé, reszelt narancshéj

Béleljünk ki alufóliával egy 23 cm hosszúságú gyümölcskenyérformát úgy, hogy a fólia szélei túllógjanak. Vajazzuk ki. Szitáljuk tálba a lisztet, tegyük hozzá a fűszereket, a sütőport és a szódabikarbónát, adjuk hozzá a sót. Mindezt dolgozzuk össze a vajjal és a tojásokkal. Reszeljük le az almát, (és a sárgarépát).

Keverjük bele a tésztába az almát, a sárgarépát, a diót, a reszelt narancshéját és a narancslevet. Dolgozzuk össze ismét alaposan. Simítsuk a formába a masszát és 170 fokon 65-70 percig süssük. Ezután hagyjuk még hűlni a formában kb. fél órát, majd emeljük ki a fólia kilógó szegélyénél fogva. Várjuk meg, míg teljesen kihűl. Konyharuhába tekerve több napig is eláll.

Főzzünk egészséges karácsonyi ételeket!

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.