6-8 közepes méretű petrezselyemgyökér
fél l zöldség alaplé
2 evőkanálnyi vaj
1 nagy ek akácméz
só
frissen őrölt bors
2 ek tejszín
Elkészítés 2 fő részére
A petrezselyemgyökereket meghámozzuk és karikákra szeleteljük. Egy lábasban vajat olvasztunk, rádobjuk a fehérrépa-karikákat, átforgatjuk benne, hozzáadjuk a mézet, és karamellizáljuk.
Felengedjük az alaplével, sózzuk-borsozzuk, lefedjük, és közepes lángon addig főzzük, míg a zöldség megpuhul. Végül botmixerrel pépesítjük, és némi tejszínt belekeverve selymesebbé tesszük. És kész is a tápláló zöldségkrémleves
További NoSalty.hu receptek
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.