Gyökérkrémleves

egészség
PUBLIKÁLÁS: 2012. február 20. 12:45
6-8 közepes méretű petrezselyemgyökér

A krémlevesek manapság nagy népszerűségnek örvendenek. A petrezselyem gyökeréből - fehérrépából - készült leves fokozza az emésztőrendszer működését.

6-8 közepes méretű petrezselyemgyökér

fél l zöldség alaplé

2 evőkanálnyi vaj

1 nagy ek akácméz

frissen őrölt bors

2 ek tejszín

gyokerleves480

Elkészítés 2 fő részére

A petrezselyemgyökereket meghámozzuk és karikákra szeleteljük. Egy lábasban vajat olvasztunk, rádobjuk a fehérrépa-karikákat, átforgatjuk benne, hozzáadjuk a mézet, és karamellizáljuk.

Felengedjük az alaplével, sózzuk-borsozzuk, lefedjük, és közepes lángon addig főzzük, míg a zöldség megpuhul. Végül botmixerrel pépesítjük, és némi tejszínt belekeverve selymesebbé tesszük. És kész is a tápláló zöldségkrémleves

További NoSalty.hu receptek

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.