A Coloradói Egyetem Humán Táplálkozástudományi Kutatóközpontjában végzett tanulmány arra az eredményre jutott, hogy a rezisztens keményítőt tartalmazó ételek annyival több kalóriát képesek elégetni, hogy akár a szigorú fogyókúrák is feleslegessé válhatnak.
A tanulmány során 4 451 részvevőt vizsgáltak, a kutatók megfigyelték, hogy épp a legsoványabbak fogyasztották a legtöbb szénhidrátot, és akik a legkevesebb szénhidrátot vették magukhoz, azok voltak a legnehezebbek.
A rezisztens keményítő kémiailag ugyan úgy épül fel, mint a hagyományos keményítő, de az emberi emésztőenzimek kevésbé képesek lebontani, és ettől az ember rövid idő alatt úgy érzi, hogy jóllakott.
A rezisztens keményítő például nyers zöldségekben, krumpliban, őrölt magokban, árpában, banánban, zabpehelyben, kekszekben és teljes kiőrlésű zabkenyérben található.
A fent felsorolt ételek nem csak a vércukor szintet kontrollálják, de a rák kialakulásának kockázatát is csökkentik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.