Üzenet

Tóth Vera: Felelősségem van abban, hogy milyen tartalmakat osztok meg

Zs.

Létrehozva: 2024.06.14.

Tóth Vera rendszeresen oszt meg életvezetési tanácsokat, vagy épp örök igazságokat a közösségi felületein. Az üzenetek a világnak szólnak és természetesen saját magának is...

Tóth Vera már egészen kicsi korában érdeklődni kezdett a pszichológia és a ezotéria világa iránt, szívesen olvas ilyen témájú cikkeket és könyveket is. Az énekesnő a leírtakat igyekszik minél inkább magáévá tenni, hiszen ez segít számára túlélni a hétköznapokat. Szükség is van az életvezetési tanácsokra, hiszen közszereplőként kénytelen a kirakatban élni az életét, el kell viselnie, hogy vadidegen emberek véleményezzék a döntéseit, a testalkatát, a ruházatát és úgy általában mindent... 

Tóth Vera felelősséget vállal

– A tudás és a minőség alázatos szolgája, kissé megtört hírvivője vagyok. De bármi is legyen, ha a világ most csak a középszerűt favorizálja, a fenti fogalmakból akkor sem nem engedek, és akkor sem magamban fogom keresni a hibát, ha úgy érzed, hogy részemről ez csak provokációírta az énekesnő az egyik Instagram posztjában. És ez a szöveg nagyon jó összefoglalása annak, amit Vera gondol a világról és a túlélésről. 

Felelősségem van abban, hogy milyen tartalmat osztok meg a közösségi oldalaimon még akkor is, ha elsősorban saját magamnak üzenek ezzel 

– mondta a lapunk megkeresésére Tóth Vera.

A szövegek némelyike saját, az én tollamból való, de szeretek pszichológiai témájú könyveket is olvasni, azokból is szoktam idézni. Nem megtervezett posztok ezek, mindig arról írok vagy osztok meg tartalmat, amit éppen érzek, ami abban a pillanatban foglalkoztat.

Kemény világ

Vera azt mondja, hogy bár tökéletesen tisztában van azzal, hogy mennyit változott és főleg milyen irányba változik a világ, ő mégis azért harcol, hogy ne vesszen ki minden szeretet és tisztelet az emberekből. Ennek kapcsán osztott meg a napokban egy Almási Kitti idézetet is, ami így hangzik: 

– A tapintat azt jelenti, hogy a közlésnél nemcsak arra koncentrálunk, hogy mi az igazság, hanem közben figyelembe vesszük a partner érzéseit és emberi méltóságát is. Nem csapjuk be, nem vezetjük félre, de a megfelelő érzelmi finomsággal helyezzük el a hangsúlyokat, választjuk meg a szavakat, és bizonyos esetekben inkább – Márai Sándor szavaival élve – a hallgatás gyöngédségét választjuk. Ettől még őszinték maradhatunk, mert az őszinteség nem egyjelentésű a másik arcába köpött igazsággal. Sőt: az őszinteség érzékenység, empátia és tapintat nélkül puszta durvaság.

Almási Kitti nagy kedvencem, az életem bármelyik szakaszában jó jönnek a gondolatai

– folytatta Tóth Vera, aki hozzátette: 

Azzal, hogy közkincsé teszem ezeket a gondolatokat, nemcsak magamnak segítek, hanem azoknak is, akik nyitottak erre a gondolkodásmódra.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek