Királyi család

Meglepő bejelentés: Károly királynak szándékában állt meghívni Harry hercegéket a születésnapjára

H. A.

Létrehozva: 2024.06.18.

A sussexi hercegi pár utoljára 2019-ben vett részt ezen az eseményen.

A hétvégén került sor az Egyesült Királyságban a Trooping the Colourre, amely a brit uralkodó hivatalos születésnapi ünnepsége. Erre az eseményre mindig nyáron, többnyire júniusban kerül sor, függetlenül attól, hogy mikor van a tényleges születésnap - a jelenlegi uralkodóé, III. Károlyé például majd csak november 14-én lesz. 

D-DAY Commemorating the 80th Anniversary on June 6, 2024
Felmerült ötletként, hogy Harry hercegéket is meghívják a király születésnapjára / Fotó: ZUMAPRESS.com

A sussexi hercegi pár, Harry és Meghan Markle utoljára 2019-ben vett részt az eseményen, egy évvel azelőtt, hogy felhagytak volna a vezető királyi munkájukkal, és Amerikába költöztek. Egy királyi szakértő azonban nemrég kijelentette, folytak tárgyalások azzal kapcsolatban, hogy meghívják-e a sussexieket is az ünnepségre.

Rövid megbeszélés folyt a rangidős királyi családtagok közt arról, hogy Harryt és Meghant is meghívják a Trooping the Colourre, de az ötletet végül gyorsan elvetették, mivel még ha a pár el is fogadta volna a meghívást, ott volt az az érzés, hogy egy sötét árnyékot vontak volna mindenre

– nyilatkozta a Mirrornak a királyi szakértő és szerző, Tom Quinn.

Az idei Trooping the Colour igazán különlegesen volt, mivel ezen már részt vett a walesi hercegné, Katalin is, aki hosszú szünetet követően jelent meg ismét egy nyilvános eseményen. A hercegné márciusban jelentette be, hogy rákot diagnosztizáltak nála, és megelőző kemoterápiás kezelés alatt áll. Katalin hercegné - aki egy nappal az ünnepség előtt erősítette meg, hogy ott lesz az eseményen - szinte sugárzott, ahogy Buckingham-palota erkélyéről integetett az összegyűlt tömegnek, mialatt vállvetve állt apósa, Károly király oldalán, aki szintén rákkezelés alatt áll.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek