royal

Komoly fenyegetéstől félti a családját Harry herceg

Létrehozva: 2024.06.16.

Mindent megtesz, hogy őket mentse.

Harry herceg tovább küzd, hogy családja megkaphassa az Egyesült Királyságban a megfelelő védelmet. Károly király kisebbik fia megkapta az engedélyt a fellebbezéshez, a Legfelsőbb Bíróság döntése ellen - írja a Life.hu.

Harry herceg és Meghan Markle családját terroristák fenyegetik az Egyesült Királyságban. A szélsőjobboldali fenyegetettség — tekintve, hogy Károly király kisebbik fia épp azért küzd, hogy visszakaphassák a kiemelt védelmet nagy-britanniai tartózkodásaik idejére —, a korábban ellenük fordult közvélemény szimpátiáját is kiválthatja. 

A szélsőjobboldali fenyegetettség miatt Harry akár meg is nyerheti a hosszú ideje húzódó pert

A sussexi herceg nemrég engedélyt kapott, hogy megtámadja a Legfelsőbb Bíróság döntését, amely arról határozott, hogy Harry herceg és családja milyen szintű védelmet kaphat, amikor Nagy-Britanniában tartózkodik. 

Mielőtt 2020 márciusában lemondott a királyi feladatairól és feleségével, Meghan Markle-lel Kaliforniába költözött, Harry, mint a királyi család magas rangú tagja, ugyanolyan közpénzből finanszírozott teljes biztonságot élvezett, mint a királyi család többi tagja, ám a lemondás után, amikor visszatért az Egyesült Királyságba, a belügyminisztérium már megtagadta tőle a személyi védelmet.

Egy királyi szakértő szerint, a teljes, adófizetők által finanszírozott védelem megadása azoknak, akik nem teljes munkaidőben dolgozó királyi családtagok, valószínűleg nehezen lesz elérhető. Ám a kialakult helyzet és a fenyegetések miatt valószínűleg némi szimpátiával viseltetnek majd Harry és családja iránt, így könnyen lehet, hogy az „egyéb VIP-kategóriába” sorolják őket a rendkívül költséges eljárás során.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek