Öröm

Sírva beszélt Baranyi László unokájával való kapcsolatáról

Mona

Létrehozva: 2024.05.18.

A színművésznek sokat kellett várnia a nagypapa szerepre. Baranyi László unokája hamarosan 20 éves lesz. Kamilla gyermekkorához képest a kapcsolatuk mára teljesen átalakult, amelyről könnyeivel küszködve mesélte el Laci Bácsi.

Bár éveken keresztül láthattunk a Família Kft. Szép nagypapájaként Baranyi Lászlót, a való életben csak később élhette át a nagypapaszerepet. A színművész elmúlt 70 éves, amikor megszületett lánya gyermeke, Kamilla

Baranyi László és Klára asszony
Baranyi László és Klára asszony későn, a 70-es éveikben váltak nagyszülőkké. (Fotó: Knap Zoltán)

Baranyi László későn, a 70-es éveiben lett nagypapa

A kislány időközben fiatal felnőtté cseperedett, aki nagyon sok örömet hoz nagyszülei életébe. Laci bácsi lapunknak mesélt büszkén a leányról, aki tavaly kezdte meg a tanulmányait a Budapesti Metropolitan Egyetemen. Bár híres nagypapája örült volna, ha színésznő lesz belőle, de Kamilla másképp döntött.

Nagyon jó humora van, csodálatosan szaval és rendkívül tehetséges. Júliusban tölti a 20 életévét, okos, kedves gyermek – kezdete lapunknak a színművész, aki kicsit sajnálja, hogy későn lett nagypapa.

A feleségemmel 20 évvel vagyunk elcsúszva a családalapítás tekintetében. Így Zsuzsika is csak későn szült, de az unoka érkezése annál nagyobb öröm volt számunkra. 

Kamillát rajongásig szeretjük a feleségemmel, bár kiskorában sokkal kevesebb időt tudtunk együtt tölteni 

– fűzte hozzá.

Baranyi László unokája, Kamilla
A színművész legnagyobb büszkesége, Kamilla unokája. (Fotó: Baranyi László)

„A szeretet olyan kincs, ami minden problémát felülír”

A Kamilla kiskorában kevesebb együtt töltött időnek szimplán az az oka, hogy Laci bácsi a 90-es évek elejéig aktívan dolgozott. Lánya pedig férjével és kislányukkal a másik nagyszülőkhöz laktak közelebb.

Keresztúron éltek a lányomék és a vejem szülei is. A nagypapája kiválóan tudott segíteni neki matematikában és fizikában. Én pedig sosem voltam féltékeny típus.

Velünk inkább a nagyobb ünnepeken töltött több időt, illetve, amikor a Balatonon nyaraltunk együtt. 

– Olyan kislány volt, aki nem kedvelte, ha simogatják, ölelgetik, nem volt bújós típus. Nem mondhatom, hogy nem voltunk jó barátságban Kamival. Kiskorában balettra mindig Klára mama, a feleségem vitte. Bizalmas kapcsolatban voltak, de csak egy bizonyos pontig – emlékezett vissza Laci bácsi, aki könnyek között árulta el, hogy ma már Kamillával kiskorához képest sokkal szorosabbá vált a kapcsolatuk.

Fokozatosan változott meg az irányunkba. 

Nemrég azt mondta nagyon meg is hatódtunk Klára asszony , hogy „most már csak ti maradtatok nekem”. 

Sajnos a másik nagyszülei már nem élnek. Először a mami, majd 2,5 év különbséggel a papa is utána ment. Nem bírta megemészteni a felesége elvesztését, 61 éves házasok voltak, ami valljuk be, manapság már nagy ritkaság számba megy. Láttam az ő lelki fájdalmát, borzalmas volt, sajnáltam nagyon – mondta a színművész, aki boldogan mesélt arról is, Kamilla milyen kedvesen törődik nagyszüleivel.

A múltkor a nagyanyjának a körmét lakkozta ki, nekem pedig levágta a hajam és szakállam. 

Amikor elment, néztünk egymásra Klára asszonnyal, és eleredt a könnyünk. 

Azt mondta: „Megtalált minket az unokánk”. Rájöttünk arra, hogy a szeretet olyan kincs, ami minden problémát felülír. Ebben a boldogságban fürdünk, és naponta sokat beszélünk erről a feleségemmel árulta el meghatódva Laci bácsi.

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek