Botrány

Harry herceg nem jelent meg a bíróságon, még rosszul is járhat

K.C.

Létrehozva: 2023.06.06.

Rossz döntést hozott Harry herceg, emiatt akár el is bukhatta a pert.

Harry herceg kártérítési pert indított a Mirror Group Newspaper (MGN) ellen arra hivatkozva, hogy a Sunday Mirror és a Sunday People című lapok engedély nélkül lehallgatták a telefonbeszélgetéseit.

Le prince Harry esquive la question lors d'une interview à la télévision britannique sur le couronnement de son père
Harry herceg / Fotó: JLPPA / Bestimage / Northfoto

Harry elmondása szerint 1996 és 2010 között megjelent mintegy 140 cikk tartalmazott jogellenes módszerekkel gyűjtött információkat, és ezek közül 33-at választott ki, hogy a tárgyaláson figyelembe vegyék. Ám az ügy hétfői megnyitóján a herceg nem jelent meg, az ügyvédei pedig annyit közöltek: keddig nem is fog megérkezni.

Ezzel pedig nagyon magára haragította az ügyben eljáró bírót, aki a tárgyalás korábbi szakaszában utasítást adott arra, hogy a tanúknak a tanúvallomásuk meghallgatása előtti napon rendelkezésre kell állniuk, arra az esetre, ha a jogi csapatok nyitóbeszédei rövidre sikerülnének.

Fancourt bíró „meglepettségének” adott hangot a távolmaradásával kapcsolatban – tudta meg a GB News.

A GB Newsnak nyilatkozva Angela Levin azt mondta: - Ez annyira rendkívüli és reménytelen, egyszerűen nem tudtam elhinni, hogy nem talált senkit, aki védte volna. Beszéltem egy barátommal arról, hogy a bíró mit értett a "meglepődés" alatt, azt mondta, hogy teljesen dühös. Ez nagyon durva, és azt mondta, hogy ez nem segít neki az ügyben. Nem lehet csak úgy nem megjelenni.

A kiadót védő Sherborne úr egyébként azzal próbálta kimagyarázni a helyzetet, miszerint „a cél szentesíti az eszközt” és hogy a Harry életéről szóló részletek „túl jó sztori” ahhoz, hogy ne tegye közzé az MGN. Az MGN továbbá vitatta az ellene felhozott vádakat és/vagy tagadta. Így nem mindent ismertek el, csak azt, hogy „ a legkorszerűbb technikai lehetőségekkel” tudósítottak. A kiadó azzal is érvel, hogy a felperesek egy része túl későn nyújtotta be a keresetet.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek