Celeb

Rövid itallal ünnepelte Curtis boldogságát: itt a következő, összejött nekik

sv

Létrehozva: 2023.05.25.

Módosítva: 2023.05.25.

Százak gratulálnak a rappernek. A határ a csillagos ég.

A Magyar Hangfelvétle-kiadók Szövetsége adja ki hazánkban az ezüst-, arany- és platinalemezeket. A nívós elismerést akkor kapják meg az adott albumok, ha meghatározott darabszámban elkelnek a művek, ez ugyanis azt jelzi, hogy sokan szeretik a produkciót. Most több magyar híresség is örülhet, ugyanis számos sztár albuma nyert fokozatot. 

Curtis arcáról nem lehet letörölni a vigyort / Fotó: Szabolcs László

Ismeretes, hogy a platinalemez minősítéséhez évről évre csökken a lemezek eladandó száma. Csak szemléltetésképpen: 1992. előtt még 200 ezer (!) lemezt kellett eladni ahhoz, hogy egy album megszerezze a platinát. Ma csupán négyezer eladott példány szükséges, míg az aranylemezhez ennyi sem: ott 2000 eladott példány a minimum. Ezt persze elsősorban az befolyásolja, hogy az internet és a különféle streaming szolgáltatók megjelenésével egyre kevesebben vesznek lemezt, hiszen lassan nincs hová betenni.

Így tehát komoly eredménynek számít ma már platinát szerezni, vannak azonban, akiknek sikerült. Többek között Curtis dicsekedett el vele rajongói előtt egy rövid ital társaságában, és hírül adta: "A mai nap folyamán megkaptam az elmúlt év Platina és Arany lemezeim egy részét".

Rengetegen fejezték ki a gratulációjukat, ugyanakkor nemcsak Curtis részesült ebben a megtiszteltetésben. Király Viktor Filter lemeze aranylemezes lett, a Tűzvarázsló 3x-os platina, a Füttyös 18x-os platina fokozatot szerzett. Curtis éppen a nyakába ugrik, mikor Király Viktor megmutatja rajongóinak a jó hírt: 

Emellett Dér Heni is büszkén jelentette be, hogy háromszoros platina lett az albuma: 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek