Vallomás

Korda György vallomása: A Kossuth-díj lenne a pályám megkoronázása

Bors

Létrehozva: 2023.01.03.

Korda György január 4-én 84 esztendős lett, de láthatóan mit sem fog rajta az idő: energikus, jókedve semmit sem változott az elmúlt évtizedekben. Csodálatos hatvanöt éves pályafutás van mögötte, és még hosszú ideig szeretne színpadra állni. Úgy érzi, mindez nem lenne így, ha nem olyan társat tudhatna maga mellett, mint Klárika. A Borsnak árulta el, még van egy vágya, ami nem teljesült, legalább egyetlen egyszer mondják ki őt az év énekesének.

A születésnap egy olyan évforduló mindenki számára, amikor számot vet az életéről. Ilyenkor feltesszük a kérdést, minden vágyunk teljesült-e, és ha maradt hiányérzetünk, meg tudjuk-e még valósítani. Korda György 84 éves lett, ezzel kapcsolatban pedig vegyes érzések kavarognak benne. Nem tudja, hogy a kora miatt büszke vagy szomorú legyen, úgy elrohantak az évek. Ha a pályafutását nézi, mindig boldogsággal és büszkeséggel tölti el az a sok szeretet, ami évtizedek óta felé irányul. Azonban egy dolog miatt mégis szomorú, ezt pedig lapunkkal osztotta meg.

Korda György és Balázs Klári
Korda György 84 éves, de mit sem fog rajta az idő. Fotó: W.Tamás / Gold Record Music Kft.

– Csodálatos dolgok történtek velem az életem során, mégis maradt hiányérzetem. Nehéz erről beszélni, mert sokan azt hihetik, hogy panaszkodni akarok, pedig nem. Mindenkinek lehet véleménye a képességeimről, az alkotói munkásságomról, de az nekem rosszul esik, hogy a 65 éves pályafutásom alatt egyszer sem voltam az év énekese

Úgy érzem, ez egy kicsit művészileg degradáló rám nézve. És ha a miértre keresem a választ, erre nem találom

– mondta lapunknak.

Korda György azt is elárulta, fáj számára, hogy semmiféle művészi díjat nem kapott, és nem tartja kizártnak, már le is késett róla. Nagy megtiszteltetésnek tartaná, ha Kossuth-díjjal jutalmaznák. Ettől függetlenül örül, hogy sikeres évet tudhat maguk mögött. Persze mint mondja, mindez nem így lenne imádott felesége nélkül, akivel 43 évvel ezelőtt fonódott egybe az életük.

A részletek a Bors szerdai lapszámában!

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek