Öröm

Viccnek hitte az elismerést Szombathy Gyula

Létrehozva: 2022.12.08.

Karinthy-gyűrűt kapott Szombathy Gyula. Az elmúlt év megterhelő és fájdalmas időszak volt számára, ám állítása szerint látja a kiutat, a fényt az alagút végén. A Borsnak őszintén beszélt arról, hogyan érzi most magát.

Ma, December 8-án kapta meg a Karinthy-gyűrűt Szombathy Gyula. Ebben az évben megküzdött szívbetegségével, sztrókot kapott, és egy jó időre teljes elszigeteltségbe vonult. Egy nehéz év után a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész a Borsnak mesélte el, mennyire meglepte, amikor megtudta, milyen elismerésben részesül.

Karinthy-gyűrűs lett a színész  Fotó: Cseke Csilla

Eleinte azt hittem, viccelnek

Amikor felajánlották nekem a gyűrűt, először azt hittem, viccelnek. Nem akartam elhinni – kezdte Szombathy Gyula.  

Hihetetlenül megtisztelő, hogy méltónak tartanak rá, és ezúton is szeretném megköszönni a pályatársaimnak és kollégáimnak, hogy úgy gondolják, érdemes vagyok erre a kitüntetésre. Borzasztóan hosszú volt ez az év, és jó érzés, hogy végre úgy tűnik, minden jó irányba fordul – nyilatkozta a Borsnak a színész.

Szép emlék

Szombathy Gyula 1967-ben, a Princ, a katona című, 13 részes magyar tévéfilmsorozatban vált sokak számára ismertté. Ernyey Béla címszereplő mellett többek között Zenthe Ferenc, Gobbi Hilda, Szabó Gyula, Madaras József, Avar István, Őze Lajos, Pécsi Ildikó, Esztergályos Cecília nevét is olvashatjuk a magyar televíziózás egyik legparádésabb szereposztásában.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek