Kínos

Sosincs vége: Újabb botrány a királyi családban

Z.A.

Létrehozva: 2022.12.16.

Ezúttal György herceg keresztapja kavarta fel az állóvizet.

Ismét izzadhat a brit királyi család, ám ezúttal nem a szennyest kiteregető Meghan és Harry, vagy a szexbotrányba keveredő András herceg miatt. Egy György herceg keresztapjának tulajdonában lévő céget kártérítés megfizetésére köteleztek, miután stricik és szexmunkások szálltak meg egy előkelő utcát – írja a Mirror. A keresztapa, Hugh Grosvenor, Westminster hetedik grófja a Grosvenor West End Properties tulajdonosa, amely a londoni Mayfairben található egyik lakóházért felelős. Peter Clifford ügyvéd perelte be a férfit, a háza melletti lakásokba látogatók – köztük szexmunkások és ügyfeleik – által okozott "kellemetlenségek" miatt.

Hugh Grosvenor (balra második) és Vilmos herceg (jobbra), AFP
Hugh Grosvenor (balra) és Vilmos herceg egy 2018-as felvételen  Fotó: AFP

Mint magyarázza: az életét megkeserítették a "lepukkant" mulatozások, a megjelenő drogosok, prostik és ügyfeleik, a hangos bulik és a "nem kívánt Airbnb-nyaralók". Clifford azt állítja, hogy a gróf cége nem tett eleget a tarthatatlan viselkedés visszaszorítása érdekében, amely nem illett az egyébként előkelő Bourdon Streethez. A londoni bíróságon tartott tárgyalás során Mark Raeside bíró támogatta Clifford állításait, és 12600 font (nagyjából 6 millió forint) kártérítésre kötelezte a cégvezetőt. Az ügyvéd egyébként magasabb összeget szeretett volna, de igényét a bíróság elutasította, miután megállapították, hogy a problémák "átmeneti jellegűek" voltak, azaz elég tartósak ahhoz, hogy befolyásolják az ingatlan értékét. A 12 lakásból álló Bloomfield Court tömb tulajdonosa mellett a Grosvenor a tulajdonosa Clifford szomszédos, "csendes" lakóutcában lévő, bérbe vett sorházának is, ahová 2003-ban költözött.

A helyzet állítólag 2020-ban és 2021-ben érte el a mélypontot, de a dolgok sokat javultak, miután tavaly októberben felszerelték a kamerákat. Az ügy végére végül egy négynapos tárgyalás tett pontot.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek