Baleset

Szaszák Zsolt súlyos autóbalesetet szenvedett: 3 milliméteren múlt az élete – Megrázó videókkal

Soltész Mónika

Létrehozva: 2022.11.09.

A csodával határos módon élte túl súlyos autóbalesetét Szaszák Zsolt. A 23 éves színész arca szinte a felismerhetetlenségig roncsolódott, orra apró szilánkokra tört, és azonnal műteni kellett. Az anyagi kár óriási, közel tizenötmillió forintra tehető. Zsolt elsőként a Borsnak mesélt a horrorfilmbe illő történetről.

Forrás: TV2

Szaszák Zsolt október 26-án este épp a Szegedi Nemzeti Színházba tartott az Egy csók és más semmi című zenés vígjáték próbájára, amikor megtörtént a baj. Alig öt perccel az indulás után, kilencvennel csapódott bele egy mezőgazdasági járműbe. Olyan súlyos sérüléseket szenvedett az arcán, hogy a kivizsgálásokat követően azonnal el kellett kezdeni helyreállítani a felismerhetetlenségig roncsolódott orrát.

Szaszák Zsolt balesete
Totálkárosra tört az autója, több millió forint az anyagi kár. Fotó: Szaszák Zsolt

– Hódmezővásárhelyről a Szegedre vezető gyorsforgalmi úton haladtam, a megengedett száz helyett 90-es sebességgel. A távolban két pislákoló fényt láttam, úgy érzékeltem, hogy a külső sávban halad egy jármű. Minden egy szempillantás alatt történt, ugyanis amikor sávot akartam váltani, felvillant egy fék- vagy helyzetjelző lámpa, ebben a pillanatban már be is következett a hatalmas csattanás – idézte fel a történeteket Zsolt. 

A következő képkocka az volt, fölemelem a fejemet a légzsákból, és éreztem, hogy ömlik a vér a homlokomból

 – mesélte a színész, majd hozzátette: egy épp arra járó autó utasai látva a balesetet, a segítségére siettek csakúgy, mint legjobb barátja, aki azonnal a helyszínre indult.

– Betört a szélvédő, az összes légzsák kinyílt, de saját lábamon szálltam ki az autóból. Az első reakcióm az volt, hogy ellenőriztem, a fogaim meg vannak-e és a hangszálaim nem sérültek-e. Arra gondoltam, ha ezek rendben vannak, bármilyen súlyos legyen a sérülésem, azt majd helyrehozzák. A fiatal házaspár miközben törölgette a rengeteg vért az arcomról, ők is hívták a segélykérőt.

Rengeteg vért vesztett

Zsolt igazi rémálomként gondol vissza arra a bizonyos estére.

1-1,5 liter vért vesztettem, a mentősök megvizsgáltak, kaptam egy nyakmerevítőt. 

Nem lehetett tudni, hogy a gerincem sérült-e, így egy erre a célra kialakított vaslemezre helyeztek, és beraktak a mentőbe és már indultak is velem a szegedi sürgősségire. Ott újabb vizsgálatokra került sor, mert mindamellett, hogy elsütötték az ereket az arcomon és összevarrták a homlokomat, egy hosszadalmas MR-vizsgálaton estem át. Anyukámék már megérkeztek, amikor az eredményeket közölték: a két szemem alatt az arc- és a homlokcsont eltört, az orrom felismerhetetlenségig roncsolódott és az orrnyergem 3 milliméterre állt meg az agyamtól, gyakorlatilag ennyin múlt, hogy életben maradtam – mondta.

„Rettegtem, hogy a hangom változni fog”

Zsoltot átvitték a fül-orr gégészet sebészetére, ahol négy specialista azonnal megkezdte a műtétet, de a vártnál sokkal tovább tartott az operáció.

– Nagyjából 25-30 ember volt jelen a műtőben. Olyan komplikált volt az orrom helyreállítása, hogy a kettő helyett négy és fél órát vett igénybe. 

Kiemelték az orrnyergemet, úgy tudták megoldani, hogy esztétikailag és funkciójában is helyreállítsák. Beültettek egy orvosi fémlemezt, amit élő szövetekkel vontak be. 

Először a traumatológián feküdtem, majd átkerültem a fül-orr gégészetre. Miután felébredtem, a bal szememet nem tudtam kinyitni, tamponálták az orromat, így csak a számon kaptam levegőt. November elsején hagyhattam el a kórházat egy arcgipsszel, amit néhány napra rá távolítottak el. Nagyon jól sikerült a műtét, mert leszámítva a hegeket, visszakaptam az arcformámat. Rettegtem, hogy az orrsérülésem miatt a hangom változni fog, hiszen nekem az éneklésnél nagyon fontos, de olyan jól helyreállították az orromat, hogy a hangképzésem sem változott. Jelenleg Sopronban vagyok a szüleimnél, igyekszem kiheverni testileg és lelkileg is a történteket. Köszönettel tartozom Dr. Bere Zsófia, egyetemi adjunktus, osztályvezetőnek, Dr. Vass Gábor egyetemi adjunktusnak, a barátaimnak, Nagy Gergőnek, Nagy Bencének, Gadó Anitának és a szüleimnek.

Szaszák Zsolt műtét után
Az orra olyan súlyosan megsérült, hogy csak egy orvosi fémlemezzel tudták visszaépíteni. Fotó: Szaszák Zsolt

„Megálljt kell parancsolnom magamnak”

A színésznek néhány hétre szüksége van a teljes felépüléséig, de ha minden jól megy, november végén visszatérhet dolgozni. Az anyagi kár óriási, hiszen nem csak a munkából esett ki, fiatal autója totálkáros lett.

– Szabadúszóként dolgozom, ha decemberben már tudok is fellépést vállalni, januárig egyetlen forint bevételem sem lesz. 

A közel tizenötmillió forintos káromnak a casco- és balesetbiztosítás csak a töredékét fogja fedezni. Mégis hálát adok a sorsnak, hogy itt vagyok és élek. 

Soha nem tudtam volna feldolgozni, ha valaki mellettem van és megsérül. Eddig is megfontoltan vezettem, de egy ilyen baleset után sok mindent felértékel az ember. Rengeteget dolgoztam, a tavalyi évben nem volt két egymást követő szabadnapom, úgy döntöttem, sok munkát vissza fogok adni. Ez egy olyan égi jel volt számomra, amit figyelembe kell vennem. Nem én hibáztam, de megálljt kell parancsolnom magamnak – jelentette ki.

Zsolt érdeklődésünkre azt is elárulta, elindult egy szabálysértési vizsgálat az ügyében, melyben egyelőre még nyomoz a hatóság.

– Egyelőre nem áll össze a kép, mert ha láttam volna az úttesten a kivilágított traktort, fékezés nélkül nem rohantam volna bele. A KRESZ szabályai szerint egyelőre annyi történt, hogy a követési távolságot nem betartva rohantam bele egy járműbe. Bízom benne, hogy mielőbb lezárul az ügy, és folytathatom a baleset előtti életemet. A rendőrök és az ápolók is azt mondták, ha nem Volvo-ban ülök, nem élem túl.

Szaszák Zsolt műtét után
A gyógyulására koncentrál, hogy mielőbb visszatérhessen a munkába. Fotó: Szaszák Zsolt


 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090628_auto_resized.png
origo.hu

Először találkoztak a Házasság első látásra párjai, máris cseréltek volna

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26470_resized.jpg?avcount=1711719915
origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088312_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084803_auto_resized.jpg
vg.hu

Varga Judit egykori kabinetfőnöke kitálalt a Mandinernek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088721_auto_resized.jpg
ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17085484_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Újabb megdöbbentő poszttal jelentkezett Varga Judit Magyar Péterről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26469_resized.jpg?avcount=1711719915
origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17092261_auto_resized.jpg
travelo.hu

Két újabb szörnyű buszbaleset történt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711719915
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084687_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megdöbbentő, babahírt közölt máris a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17076634_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Emlékszel még ezekre az ikonikus magyar színészekre? Teszteld velünk!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/Z8rwq_CfbNiXhHhu0NaJpJktX4FR1EXyD8kgiv7cvas/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzk5OTk0OTAyMjMxYzQ1OTFhYTA2MGE3NTBjNDRmZTAx.jpg
Vallomás

Makranczi Zalán kitálalt a Szinetár Dórával való házasságáról

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/LCJKiSzTBvHuApXX4j_M64L3eEWQnW87jW3jwK-M6ks/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzNiM2FlZWI5MGJlMDRjMTBhNWM5ODBkZTZhZTEyMWQ2.jpg
Bejelentés

Nagy bejelentést tett a TV2 a legnépszerűbb műsoráról