Döntés

Megszületett a döntés Oszter Sándor diósjenői villájáról, megszólalt az özvegy

KKP

Létrehozva: 2022.09.29.

Módosítva: 2022.09.29.

Eladják Oszter Sándor egykori kúriáját Diósjenőn. A tavaly ősszel elhunyt Kossuth-díjas színművész felesége a Facebookon tudatta a barátaival, hogy meghozták a végső döntést. A zongoraművészt és lányát, Alexandrát is ezernyi emlék köti a mesés birtokhoz.

Forrás: Bors

Mintegy 700 millió forintot érhet Oszter Sándor egykori diósjenői földi paradicsoma az ingatlanszakértők szerint. Nem csoda: az ingatlan több hektárnyi erős területet, egy halastavat, gazdasági épületeket, egy cselédházat, és egy vadászkastélyt is magába foglal. 

Fotó: Bors

Még a színművész életében hatalmas társas összejöveteleket szerveztek itt, a halas ételeket a színész felesége, Failoni Donatella pedig közvetlenül a ház előtt kifogott uszonyosokból készítette. A házaspár egyetlen gyermeke, Alexandra is sok időt töltött ott. Az emlékek örökre megmarad a zongoraművész, és az édesapja hivatását választott lány szívében, de a családfő tavaly ősszel bekövetkezett halála után be kellett látniuk, hogy nem tudják fenntartani az ingatlant.

Fotó: Móricz István / Bors


 „Nincs értelme fenntartani” 

„Kedves barátaim! Eljött az idő, hogy eladjuk a diósjenői birtokot! Várom az érdeklődőket!” – írta a Facebookon Failoni Donatella. Természetesen azonnal felhívtuk telefonon, hogy a döntésről megkérdezzük.

- Igen, eladjuk a házat, mert rájöttünk, hogy nincs értelme fenntartani. Rengetegbe kerül a fűtése is, pláne most, hiszen gázkazánunk van - mondta a zongoraművész. A színművész lánya, Oszter Alexandra is hasonlóan nyilatkozott. Ő annyit jegyzett meg, hogy az édesanyja sokat gondolkodott az eladáson.

A Balatoni házba költözik az özvegy

Felmerülhet a kérdés, hogy hol fog ezek után lakni Oszter hitvese. A legvalószínűbbnek az tűnik, hogy leköltözik a család balatoni házába, ahol eddig is sok időt töltött, akár egyedül is. Annak idején viccesen meg is jegyezték, hogy a hosszú házasságuk egyik titka, hogy az év egy részét külön töltik. 

45 évet éltek boldogságban, és a köztük levő köteléket a halál sem szakította el. Donatella a Borsnak korábban elmesélte, hogyan jár hozzá vissza szerinte a férje lelke.

– Gyakran berepül a házba egy madár. Akkor tudom, hogy ő az.

A birtok értékesítését egyébként már néhány évvel ezelőtt maga Oszter Sándor is fontolgatta. Ő 750 millió forintot kért volna a komplexumért, de nem talált megfelelő vevőt. A bevétel egy részéből egy rossz barát miatt szerzett 80 milliós adósságát szerette volna rendezni. Az ismerősnek segített hitelhez jutnia, ám az illető nem fizette a részleteket, így a bank a kezességet vállalt színésztől követelte az összeget. 

Fotó: HAJNAL ANDRAS www.hajnalandras.hu / RTL

 Nem volt végrendelete Oszternek

A színész még életében úgy nyilatkozott, hogy minden földi javát unokájára, Hunorra hagyja, ám az özvegy lapunknak nemrég elmondta: lánya és ő lettek az örökösök. 

– Nincs végrendelet. Az a nagy helyzet, hogy az unokámra nem szállt semmi. A lányomra és rám maradt, viszont én lemondtam az én részemről Sandry (Oszter Alexandra – a szerk.) javára, tehát minden az övé. 

Haszonélvezeti jogom van a balatoni és a diósjenői házra, de egyébként az utolsó fillérig mindent átruháztam rá

 – vallotta be a zongoraművész.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek