Örökség

Eldőlt a százmilliós hagyaték sorsa: Megtudtuk, ki örökli Oszter Sándor teljes családi vagyonát

Létrehozva: 2022.07.25.

Egészen mostanáig mindenki úgy tudta, hogy a színészlegenda unokája, a nemrégiben 12. életévét betöltött Hunor nevére száll majd a mesés vagyon. A végleges döntésről Oszter Sándor özvegye beszélt a Borsnak.

Forrás: Bors

Oszter Sándor tavaly október 29-én tragikus hirtelenséggel, 73 éves korában elhunyt. Életében felejthetetlen szerepek fűződnek a nevéhez, többek között Rózsa Sándor megformálásának köszönhetően örökre beírta magát a magyar filmtörténelembe. Szenvedélyesen szerette a színjátszást a vállalkozásait, valamint rajongott a vadászbirtokáért.

Mesés vagyon, óriási adósság

Rajongott diósjenői birtokáért, amelyhez több hektárnyi erdős terület, gazdaság, halastó és egy szemet gyönyörködtető vadászkastély a melléképületeivel is helyet kapott. Azt nem lehet tudni, hogy pontosan mekkora értékű vagyonról van szó. Annyi bizonyos, hogy a vadászbirtokot néhány évvel ezelőtt 750 millióért kínálta, amiből a 80 milliós adósságát rendezte volna, amelyet egy barátja megsegítésére hitelezett neki a bank, ám a “jó barát” cserben hagyta és nem fizette az óriási adósság részleteit. 

A nagy értékű ingatlanokat és az anyagi javait halála után unokájára akarta hagyni, persze úgy gondolta, még életében rendezi a tartozást. Mostanáig mindenki úgy hitte, a színész unokája örökli a vagyonát, de komoly változások történtek a családi vagyont illetően. 

Oszter Sándor birtoka
Oszter Sándor vadászbirtokát 750 millió forintért kínálta
Fotó: Tamas Dombovari

Nem teljesült a végakarata

Ahogyan azt a Bors korábban megírta, 2019-ben a színész kijelentette, minden földi javát unokájára, Hunorra hagyja. Ugyanakkor leszögezte: “Nem akarom, hogy az unokámból egy újgazdag kis ficsúr váljon, akinek mindent a feneke alá tett a nagyapja.”

Lapunk megkereste a színész özvegyét, aki tisztázta a helyzetet és elárulta, hogy az örökséget végül nem az a leszármazott kapja, akit hajdani férje eredetileg megnevezett. Failoni Donatella elmondta, hitvese döntéséről nem született hivatalos határozat, így a végakarata sem teljesült.

Nincs végrendelet. Az a nagy helyzet, hogy az unokámra nem szállt semmi. A lányomra és rám maradt, viszont én lemondtam az én részemről Sandry (Oszter Alexandra – a szerk.) javára, tehát minden az övé. Haszonélvezeti jogom van a balatoni és a diósjenői házra, de egyébként az utolsó fillérig mindent átruháztam rá – vallotta be a zongoraművész, aki mérhetetlenül büszke a lányára, ugyanis óriási fába vágta a fejszéjét.

Sok-sok feladat van és minden a lányom intéz. Nem lakik életvitelszerűen a birtokon, ingázik Székesfehérvár és Diósjenő között, de nagyon sok időt tölt, egyszerűen azért, mert ott kell lennie. Ez egy nehéz folyamat, mert mindennek alaposan utána kell járni. Rengeteg időt tölt a hivatalba a közjegyzőnél, ez nem egyszerű kérdés… – magyarázta a színészlegenda özvegye. 

Oszter Sándor és lánya, Alexandra
Oszter Sándor és lánya Alexandra sokáig haragban voltak 
Fotó: Bors

A tragédia után helyreállt a családi béke

Az elmúlt években volt néhány komolyabb összetűzés Oszter Alexandra és a szülei között. Parázs vita alakult ki közöttük, amikor bemutatta az új szerelmét. A világbajnok bokszoló, Popovics Tamást nem szívlelte a színésznő édesapja. Oszter Sándornak meggyőződése volt, hogy csak a lánya vagyonára pályázott, minden bizonnyal ezért nem akarta lányára hagyni mesés vagyonát. A nyilvános vitájukat és egy hosszú mosolyszünetet követően végül elásták a csatabárdot és a színész életének utolsó éveiben jó kapcsolatot ápoltak egymással. 

Részben ennek is köszönhető, hogy Failoni Donatella lemondott az örökségéről a lánya javára. Ám van még valami, ami miatt így döntött.

A későbbiekben sokkal egyszerűbb lesz intézkedni. Már én sem vagyok fiatal, ki tudja, meddig élek, ne kelljen ezzel még egyszer foglalkoznia. Ez így egyszerűbb. Muszáj erre gondolnom, 76 éves leszek augusztusban, innentől kezdve minden nap egy ajándék – tette hozzá Oszter Sándor özvegye, aki imádott férje halála óta nem vágyik nyüzsgő társasági életre

Megmondom őszintén, hogy én az utóbbi időben nem nagyon ünnepelek. Voltak nagy bulik nálunk, mert Sándorral 3 nap különbséggel születtünk. Családi körben felköszöntenek, és kész. Buli már nincs… – mondta csüggedten. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek