Celeb

Bors Pecarovat – Hevér Gábor: Nem érdekelnek a rekordfogások

K. D.

Létrehozva: 2021.07.02.

A pecázás a sztárokat is megfertőzte. Színészek, zenészek, sportolók ragadnak botot, hogy kikapcsolódjanak a vízparton. Ezúttal Hevér Gábor mesél szenvedélyéről.

Forrás: Saját kép

Bár kezdetben a vadászat vonzotta, mégis a horgászat lett a szenvedélye Hevér Gábor színésznek. Egyik barátja avatta be a pecázás rejtelmeibe, és gyorsan rájött, hogy nem is olyan unalmas, mint ahogy gondolta.

Keresi a halakat

– A horgászat nem arról szól, hogy ülünk a parton, és várjuk a halat. A kopoltyúsok bent vannak a vízben, nekünk pedig meg kell találnunk őket, majd horogra csalnunk – mondta a Borsnak Hevér Gábor színész. Én szinte mindent nézek: vizsgálom a víz mélységét, a medertöréseket, az időjárási viszonyokat, légnyomást. Ezekre mind figyelnünk kell, ha eredményesek akarunk lenni.

A Leonardo DiCaprio magyar hangjaként is ismert művész korábban az úszós módszert részesítette előnyben, de manapság már inkább feederezik, és a rablóhalas horgászatba is belekóstolt.

– Bevallom, azért váltottam az utóbbi módszerre, mert a békés halakat nem igazán szeretem enni, a ragadozókat viszont nagyon. Igaz, a pergetős technikában még van hova fejlődnöm.

Együtt a társakkal

Nem Hevér Gábor az egyetlen színész, aki bolondul ezért a hobbiért. Többek között Trokán Péter, Reviczky Gábor és Csőre Gábor is rendszeresen kijár a vízpartra.

– Forgatási szünetekben sokszor kérek egy-egy tanácsot Reviczky Gábortól, hiszen ő már több mint 50 éve fárasztja a halakat, de horgászni is szoktam vele. Minden évben indulunk a Hankó Attila emlékhorgászversenyen. Csőre Gáborral pedig civilként is eljárok pecázni – tette hozzá Hevér, aki elmondta: nem annyira szenvedélyes horgász, mint barátja, éppen ezért forgatási szünetekben sem jár ki pár órára pergetni.

– Csőrével ellentétben nekem nincs állandóan egy horgászbot a kocsimban. És Norvégiában sem voltam még az említett három kollégával laposhalazni, pedig többször is hívtak, de sajnos mindig közbejött valami.

Nem halmozza a rekordokat

Az 52 éves színész legnagyobb hala egy amur volt, de már nem emlékszik arra, hogy hány kilót nyomott.

Nem az a horgász vagyok, aki a rekordokat halmozza, és óriási pontyokkal pózol a közösségi oldalán. Egyszer úgy nyertem meg egy versenyt, hogy 54 darab kárászt fogtam. A többiek a nagyhalakra mentek, nem fogtak semmit, én pedig hárompercenként szedegettem ki a 30 dekás kopoltyúsokat – fogalmazott a BÚÉK című film sztárja.

Hevér Gábor ritkán készíti el fogásait, de arra ügyel, hogy barátait és édesanyját ellássa hallal.

– Nemrég voltam a Tiszánál, és anyukám halászlét szeretett volna készíteni. Mondtam neki nagyképűen, hogy ne vegyen, megfogom. Kérdeztem tőle, mennyi pontyra van szüksége. Kettőt kért, és másfél óra alatt össze is jött. Mondanom sem kell, nagyon büszke voltam magamra – zárta a színész.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek