Celeb

Várkonyi Andrea drámai vallomása: Kétségbeesve fogtam a fejem - Videó

Bors

2021. március 9. kedd 14:00

Fél éve, hogy átesett a koronavíruson Várkonyi Andi, akit egy hónapig kínoztak a tünetek. Az antitestek száma már olyan alacsony a szervezetében, hogy bármikor ismét elkaphatja a rettegett kórt. Ezért is fog oltatni.

Tavaly szeptemberben három hétig kínozta a koronavírus Várkonyi Andit, aki például Liptai Claudiához hasonlóan a járvány második hullámában esett át a megbetegedésen. Andi még most, fél évvel a megbetegedés után is észlel magán maradványtüneteket: gyakran ébred arra reggeente, hogy elment a szaglása.

Nem tudott a környezetében beteg emberekről

A TV2 Mokka ma reggeli adásában elmesélte, más az ízérzékelése is, vannak olyan ételek, amiket korábban szeretett, ma már másként érzi az ízüket és nem is esnek jól neki. A betegségen a kislánya, Nóri is átesett, de ő szerencsésen megúszta másfél-két napnyi megfázáshoz hasonló tünettel.

Nem csak édesanya, orvos is

Andi nem csak édesanya, eredeti végzettségét tekintve orvos, így talán nem esett annyira kétségbe, és most is helyén van az esze. A műsorban Mádai Vivien kérdésére azt is elárulta, mit gondol az oltásokról.

Nem értem, hogy miért gondolkoznak emberek, hogy beoltassák-e magukat. Az első tanácsom az, hogy nem nagyon kellene ezen gondolkozni jelen helyzetben. Nagyon furcsának látom azt az attitűdöt, amit látok, hogy ennyire szkeptikusok az emberek az oltással - kezdte Andi, aki azt is hozzátette, jellemzőnek látja ránk, magyarokra azt, hogy hirtelen mindenkiből „virológus-infektológus” lett.

más oltásokkal nem volt baj?

- Nekem azért furcsa, mert amikor például a HPV elleni védőoltást bevezették a gyerekeinknek, és bejöttek az oltóanyagok több gyártótól, és jött az ajánlás, hogy általános iskolában oltassuk be őket, akkor ott senki nem kezdett el kutakodni, hogy hol gyártják, milyen típusú, passzív vagy aktív oltás, legyengített... akkor ez senkit nem érdekelt. Most meg, amikor egy olyan súlyos tünetekkel és szövődményekkel járó betegségről van szó, mint a koronavírus, és kiszámíthatatlan ez a nagyon nagy baj vele, akkor pedig mindenki elkezd kötekedni vele - fejtette ki véleményét Andi, aki azt is kijelentette, ő fogja kérni az oltást akkor is, ha átesett már a megbetegedésen.

Nézte az ellenanyag-szintjét

Azt is elmondta, miért döntött így. Andi orvosként jobban figyel a betegség-megelőzésre is, így az ellenanyag-szintjét is folyamatosan megvizsgáltatta. Most, fél évvel a megfertőződés után már majdnem nulla a szervezetében az antitest-szint, így különösen aktuálisnak érzi, hogy mielőbb megkapja az oltást, hiszen a szervezete már nem termel ellenanyagokat a vírussal szemben.

Dühös az oltásellenesekre

A beszélgetés itt az otthoni oktatással folytatódott, Andi elmesélte, hogy kislánya prímán tud egyedül tanulni, de a műsorvezetőből a beszélgetés vége felé ismét előtört az orvos-énje és még azt hozzátette, azért is különösen mérges az oltásellenesekre, mert most nem a vitának kellene elsőnek lenni, hanem a hálának, hogy a gyerekek esetében nem okoz olyan súlyos szövődményeket a vírus, mint a felnőttek esetében.

- A harmadik hullámot tényleg nagyon rossznak látom. Az a mérvadó szám, hogy hányan szorulnak kórházi kezelésre és hányan vannak lélegeztetőgépen, ez a szám most rekordokat dönt. Én kétségbeesve fogtam a fejem most hétvégén, a bevásárlóroham miatt. Egy két hetes zárás előtt, ami mintha armageddon előtt állnánk... Szerintem a hét második felében ennek a hétvégi vásárlási rohamnak a „sikere” nagyon jól fog látszani a számokban - vélte Andi.

További cikkek

Szerelem

Szakítás? Megszólalt Molnár Anikó, miután törölte a párjával közös fotókat az oldaláról

Villantás

Tóth Andi olyan tangás képet mutatott, még a Nagy Ő sem hagyta szó nélkül

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a montenegrói szélső az északmacedón szurkolókra köpött – videó

borsonline.hu

Megdöbbentő fordulat a gyermekével végző pornósztár ügyében

life.hu

Pokorny Lia nem bírta lelkileg Babicsek Bernát temetését: a sírba helyezést nem tudta végignézni

szon.hu

Lakástűz a nyíregyházi társasházban: meghalt egy ember

origo.hu

Meggátolja a sütis követést az androidos Firefox Focus

nemzetisport.hu

Légiósok: Németh András góllal debütált a Genkben, Novothnyék is győztek

origo.hu

Ezeknek az országoknak már idén nemzeti digitális pénzük lehet

borsonline.hu

Felfoghatatlan: 4 gyermek maradt árván, szüleik pár nap eltéréssel haltak bele a koronavírusba

life.hu

Több mint tízmillió forintot keres azzal a fiatal fiú, hogy édesapjával szerepel közös fotón

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: íme, Máthé Dominik győztes gólja – videó

origo.hu

Békésen autózott a kihajtó felé, sikítani se volt ideje, és már az élete volt a tét - videó