Három hétig kínozta a korona Várkonyit

Bár már a kezében van a negatív lelete, a mai napig fáradékony, és többféle tünetet is produkál. Várkonyi Andreát is utolérte a koronavírus, de öröm az ürömben, hogy a kislánya, Nóri tünetmentes volt.
Bár már a kezében van a negatív lelete, a mai napig fáradékony, és többféle tünetet is produkál. Várkonyi Andreát is utolérte a koronavírus, de öröm az ürömben, hogy a kislánya, Nóri tünetmentes volt.

Hetekkel ezelőtt arcüreggyulladása lett Várkonyi Andreának, és bárhogy is kezelte, nem akart gyógyulni. Aztán megszűnt az ízérzékelése, s ek­kor kezdte gyanítani, hogy – bármennyire is betartott minden higiéniai előírást – koronavírus- fertőzést kapott. Aztán elment koronavírustesztre.

– Tényleg csak a magam és a környezetem megnyugtatására csináltattam meg a PCR-tesztet,

aztán jött a meglepetés. Pozitív lett. Váratlanul ért,

hiszen a tünetek nem voltak tipikusak, nem volt lázam, izomfájdalmam, fejfájásom – teszi hozzá Andrea. – Az életünket Nórival egyik perc­ről a másikra kellett átrendezni, kezdődött ugyanis a kéthetes karantén.

Andrea mindaddig nem akart beszélni a betegségéről, amíg a kezébe nem kapja a negatív tesztet, mert úgy gondolta, hogy nem ízléses betegséggel „haknizni”. Véleménye szerint ha egy közszereplő elkapta a vírust, és hajlandó beszélni erről, akkor az a legszerencsésebb, ha

a saját példáját bemutatva a megelőzés fontosságát hangsúlyozza.

Még mindig vannak tünetei a tévésnek © Végh István

– Nem szeretnék nagykövete lenni ennek a történetnek, de higgyék el nekem, hogy érdemes maszkot hordani. Elsősorban azért, mert tényleg veszélyben vannak az idős emberek, a szüleink, akikre vigyáznunk kell. Nekünk Nórival annyiban egyébként szerencsénk volt, hogy a betegség még a sulikezdés előtt kapott el, így Nórinak nem kellett hiányoznia az iskolából. Egyébként Nórinak volt egy másfél napig tartó náthás tünete, de mire a tesztet megcsináltattuk rajta, már ne­gatív volt. Feltételezem, hogy átment rajtra is, de a gyerekek szerencsére nagyon enyhe tüneteket produkálnak.

Érdeklődésünkre, hogy három héttel a pozitív tesztje után hogy érzi magát, a tévés így válaszol:

– Még mindig vannak komoly tüneteim.

A szagérzékelésem még mindig nem jött vissza, emellett nagyon gyorsan kifulladok.

Tüdőérintettségem szerencsére nem lett. Most a gyógyulásra koncentrálok, és fokozatosan szoktatom magam újra a munkához.

9 mennyei zserbó karácsonyra – a klasszikustól a pohárkrémig

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors