Celeb

Hogy bírja? Orosz Barbi csak két órát alszik naponta

Bors

Létrehozva: 2019.02.22.

<p>A műsorvezető maga sem érti, miért nem tud kellemesen pihenni, de tulajdonképpen nem is bánja, hogy több ideje marad munkára.</p>

Hajnali egynél előbb szinte sosem kerül ágyba, ám két óra múlva akkor is felébred Orosz Barbi, ha egész nap rohangált, dolgozott, vagy sportolt. A Tűsarok producer-műsorvezetőjének bő fél éve ilyen lehetetlen minden éjszakája, hiába tesz meg mindent a pihentető alvá­sért, egyszerűen képtelen rá. Barbi a rajongóitól kért segítséget.

– Kezdetnek lecseréltem a matracomat, a negyedik emeletre nem ér fel hozzám a város zaja, egészségesen táplálkozom, és sportolok is – kezdte lapunknak Barbi, aki azért egy-két rossz szokást is kialakított. Amúgy is későn este ér haza, ezt még megtoldja pár óra számítógépezéssel.

– Tulajdonképpen szeretek ébren lenni, de félek, hogy ez a kevés pihenés egyszer az egészségem rovására fog menni. A testemen vagy az arcomon egyébként szerencsére nem látszik az alváshiány, de gondolom, ez is be fog következni. Folyamatosan pörög az agyam, a Tűsarok mellett kommunikációs kisfilmeket forgatok és rendezek, sokat utazom. Dolgozom egy klinika kommunikációján is, nekik már jeleztem a problémát, és néha be is fektetnek egy-egy  óra infúziós vitaminkúrára. Utána tényleg sokkal jobban érzem magam – magyarázta a műsorvezető, akinek leginkább azért hiányzik az alvás, hogy végre újra tudjon álmodni.

– Egészen filmszerűen álmodom, és ezt imádom. Sokszor ta­lálok álmomban válaszokat a munkaügyi vagy magánéleti kérdéseimre – folytatta Barbi, akivel egyébként nem csak azért nem egyszerű az együtt élés, mert felkeléseivel valószínűleg egy mellette alvó partnert is felzavarna, hanem azért sem, mert még alvás közben sem képes kikapcsolni, és folyamatosan beszél álmában.

Kivizsgálás szükséges!

Barbi édesapja orvos, így kiskorától tudja, orvoshoz járni erény, és úgy érzi magát biztonságban, ha rendszeresen részt vesz szűrővizsgálatokon. Alvásproblémáival mégsem fordult még szakemberhez segítségért. Pedig az alváshiány komoly tüneteket okozhat.

– A 2–3 órás alvás még a fiatal, egészséges szervezetet is megviseli. Tartós kifáradáshoz, feszült, ideges idegállapothoz vezet, amely a koncentrációképességet is csökkenti. A fáradt szervezet intenzívebben reagál a stresszre is – mondta dr. Kertai Aurél háziorvos, aki szerint ahhoz, hogy valaki tartós egészségügyi állapotromlás nélkül győzhesse le az alvászavarait, érdemes felkeresnie egy alvásdiagnosztikai központot, ahol azt is meg tudják állapítani, hogy ez alatt az alvásidő alatt mély, vagy csak felületes az alvás.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek