Celeb

Szexi kalamajkába keveredik Oroszlán Szonja

Bors

Létrehozva: 2018.07.23.

Oroszlán Szonja, Haumann Máté és Básti Juli sem kíméli a rekeszizmainkat a sikergyanús készülő vígjátékokban.

A nyár hagyományosan munkával telik a hazai filmesek számára. Ilyenkor vége a kőszínházi szezonnak, és a színpadi színészek is könnyebben tudnak nagyjátékfilmet forgatni. Idén elsősorban vígjátékok készülnek a hazai moziba já­róknak. Haumann Máté első filmfőszerepe Minden bizonnyal a legnagyobb várakozás a Kölcsönlakás cí­mű  félrelépős vígjátékot övezi, amely­nek a színpadi verzióját már egy ideje nagy sikerrel játsz­szák a Játékszínben.

A két adaptáció közös pontja Dobó Kata, aki míg a színpadon az egyik főszerepet alakítja, addig a filmet első filmes rendezőként jegyzi, ebben technikai rendezőként Gulyás Buda segíti őt. A könnyed komédiát Ray Cooney színműve alapján készítik. Ő írta Dobó első filmes sikerének, a Miniszter félrelépnek is az eredetijét. A történet szerint több pár ugyanabban a lakásban szeretne eltölteni egy éjszakát, csak éppen nem tudják, hogy más is pályázik a pásztor­óra helyszínére. A női főszerepet Balla Eszter alakítja, partnere Haumann Máté, aki a Kölcsönlakásban játszik először filmfőszerepet.

– A szerepemet igazából az Eszter karakterével való kapcsolata határozza meg, ők ketten egy egység: a gyerekkori, feltétel nélküli, első látásra megszülető szerelemre épül a házasságuk. Nagyon szerethető, nagyon tiszta a karakterem, aki igyekszik mindent jól csinálni. Mégis tör­ténik köztük egy félreértés – nyilatkozta korábban Haumann.

A két főszereplő mellett Oroszlán Szonja, Szabó Simon és Martinovics Dorina játszanak a Kölcsönlakásban, amely várhatóan jövő télen kerül a mozikba. Újabb vígjáték Az utóbbi években a Csányi Sándor főszereplésével készült Poligamy és a Coming out című filmekkel lopta be magát a hazai nézők szívébe Orosz Dénes. Csányi Sándor helyett most Mészáros Béla alakítja a film főhősét, aki súlyos szívbeteg anyjának (Básti Juli) szeretne kedveskedni egy hazugsággal, miszerint a szomszédlány tőle várandós.

A gyermekáldás csodákra képes, így a haldokló anyuka jobban lesz, mint valaha, és már tűkön ülve várja, hogy megszülessen az unokája. A Csányi családot most Tenki Réka, a színész kedvese és kisgyermekének az anyja fogja képviselni, aki a Saci nevű szomszédlányt kelti életre. Az, hogy a hazudozás vajon összehozza-e a két főhőst, még maradjon titok.   

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek