Celeb

Varga Iza 80 évesen cigánykerekezne

Fái

2017. szeptember 21. csütörtök 11:00

Bosszantóan jó formában van, pedig elmúlt negyven, rengeteget dolgozik, két gyereke van, és könnyen felszaladnak rá a pluszkilók. Éppen ezért hirdet harcot a túlsúly ellen.

Varga Iza úgy gondolja: a karcsúság fél egészség, és mivel az egészségnél nincs fontosabb, tenni kell a túlsúly ellen. Erre az emberek legtöbbször csak legyintenek: neki könnyű, mert ő olyan alkat. Ha nekem is annyi időm, pénzem lenne!

– Valós, de áthidalható indokokat sorolnak fel arra, hogy ők miért nem, és a másiknak mi­ért könnyű – mondja Iza. – Én sem vagyok „olyan” alkat. Rendkívül könnyen meghízom, és szeretek enni. Nem vagyok már húsz­éves, nekem is nehéz. Van családom, van munkám. Nekem sincs időm, ezért ha kell, akkor reggel ötkor futok, vagy este fél kilenckor. Egyetemre járok, a vizsgaidőszak is próbára tesz. De, ha valamit nagyon szeretnénk, akkor végig tudjuk vinni akkor is, ha nem ideálisak a körülmények.

Iza kedvencei

Reggelire: Olívaolajos tonhalkonzerv, vagy két tojásból rántotta, vagy pár szelet sonka zöldségekkel.

Ebédre, vacsorára: Egy szelet hús, hal, sült zöldséggel, salátával. Szereti a savanyú káposztás ételeket és a nyers zöldségeket, mint a karfiol vagy a fejes káposzta. De gyorsétteremben sem esik kétségbe. Olyan szendvicset kér, amiben nagyon vastag hús van, mellé salátát kér, mert a bucit nem eszi meg.

A színésznő azért vall erről, mert október 11. az elhízás elleni világnap, aminek apropóján igyekszik rávenni az embereket, hogy tegyenek legalább egy picit az egészségünkért. Gajdács Ágnes obezitológus belgyógyász, aki több mint húsz éve küzd az elhízás ellen úgy gondolta, Iza tökéletes erre a feladatra. A színésznő a második terhessége alatt lett cukorbeteg, akkor találkozott Gajdács dokival, aki segített neki az életmódváltásban.

– A paleo étrend szerint étkezem, de vannak szünetek. Például, amikor nyaralunk. Idén Olaszországban voltunk, és bizony nem álltam ellen a spagettinek, a pizzának. Ez ott kötelező! Ez a lazítás azonnal meglátszik rajtam, ezért is kell könyörtelenül betartani a speciális étrendem. Tiszta a lelkiismeretem, így vagyok nyugodt, hogy mindent megteszek ma­gamért. Nem vagyok be­teg, ez egy tudatos terv a jövőre nézve, hogy nyolcvan­éves koromban még cigánykerekezhessek.

További cikkek

Gyász

Felfoghatatlan fájdalom: Vajna Tímea gyászol, nagyon közeli családtagját vesztette el

Veszteség

Képtelen elszakadni elhunyt feleségétől Koltai Lajos

Ez is érdekelhet