Celeb

Bagóért juthat az olimpikonok Audijához Demcsák

kbv

2016. május 27. péntek 05:00

A piaci ár mintegy kétharmadáért jut hozzá Demcsák Zsuzsa ahhoz a luxusautóhoz, amelyet elvileg tehetséges fiatal olimpikonoknak szántak. A műsorvezetőt eltiltották a vezetéstől, így sofőrrel használja a verdát.

Évek óta jószolgálati nagykövetként, társadalmi munkában segíti a Rio Klub működését Demcsák Zsuzsa – aki ugyan fizetést nem kap a főleg marketinges és műsorvezetői munkákért, de egy Audi A3-as limuzin használati jogával honorálták fáradozását. Sőt, mint megtudtuk, elővásárlási joga is van a gyönyörű luxuskocsira.

Mint a Bors elsőként megírta, a nagyértékű autóból 32 került volna fiatal sportolókhoz, ezzel is segítve a felkészülésüket, azonban nem mind jutott el oda, ahol a legnagyobb szükség lett volna rá. A sikeresebb és ismertebb sportolók ebből az akcióból azért maradtak ki, mert a cég politikája szerint kifejezetten azon fiatal élsportolókat szerették volna támogatni, akiknek talán nincs is autójuk, így a felkészülésükhöz valóban nagy segítség, hogy tömegközlekedés vagy vonatozás helyett kocsit használhatnak. Amennyiben nem szereznek kvótát, lesérülnek, két hétnél tovább edzőtáboroznak, az autót egy másik sportolónak kell átadniuk, így már nagyjából ötven fiatal élvezhette az Audik kényelmét. A kocsi használati jogával ráadásul marketingmegjelenések is járnak, ezt az idősebb olimpikonok közül nem is tudta volna mindenki vállalni.

Demcsák Zsuzsa nem élsportoló, és aligha szorul anyagi támogatásra, rá­adásul ittas vezetés miatt nemrég a jogosítványát is elvették, így sofőr segítségével használja az autót. Úgy tudjuk, bébiszitterének egy rokona ült a volánhoz, hogy a műsorvezető minden reggel időben beérjen a Mokka stúdiójába, s onnan hamar hazajusson. 

A Rio Klub hosszú ideje biztosít autókat olimpiára készülő sportolóknak, a TV2 műsorvezetője másfél-két éve, személyes ismeretség alapján csatlakozott a munkájukhoz. Tóth Tamás, a Rio Klub elnöke a Borsnak elmondta, Zsuzsát még a röplabdaszövetségben ismerte meg: ő elnök volt, Demcsák pedig régen röplabdázott. 

A 32-ből 2-3 autót fenntartottunk a saját munkánk végzéséhez, operatív célra, és ezek nem is voltak felmatricázva a klub logójával. Ezek közül használ egyet Zsuzsa, akinek vételi opciót ajánlottunk fel a munkájáért cserébe, hiszen azért fizetést tőlünk nem kap. De ebben az autóban is biztosan ült már olimpikon Zsuzsa előtt – magyarázta az elnök. 

Zsuzsa már másfél milliót kifizetett az autó árából, a többit augusztusban rendezi. Egyébként a sportolók közül is többen jelezték már, hogy megvennék majd a kocsit – mondta Tóth, aki azt is elárulta: esetükben az autók listaáron 6,1 millió forintot értek újonnan, s flottaáron 5,4 millió forintért kapták meg a Porsche Hungáriá­tól darabját. A sportolók s Demcsák is ennyiért viheti majd haza az Audit, amely egyébként újonnan csaknem nyolcmilliót, használtan pedig inkább 6,5–7 millió forintot ér. Vagyis a tévés, ha díjazást nem is kap tevékenységéért, a kocsit jó 2–3 millió forinttal a piaci ár alatt veheti meg.

Az olimpikonoknak egyébként téli-nyárigumi-csere, ingyen casco és kötelező biztosítás, töréskár esetén pedig csereautó is jár. Tóth hangsúlyozta, ezt a szolgáltatást Demcsák nem veheti igénybe.

Mint ismert, Zsuzsa a Borsnak azt állította, nem kapta, hanem megvette a kocsit. A Tóth által elmondottak fényében szerettük volna a műsorvezetőt is megkérdezni, hogy melyik állítás igaz, de nem kívánt nyilatkozni.

További cikkek

Gyász

Lesújtó hírt jelentett be a színház: elhunyt a 43 éves magyar színész

Ez is érdekelhet

life.hu

Új intézkedés: a szülők nem vihetik óvodába oltatlan gyermekeiket ebben a városban

origo.hu

Amerikainak gondolt kolbásszal küzdött a vendégekért a Kádár-diktatúra furcsa gyorsétterme, a City Grill

vg.hu

WHO: az omikron vethet véget a járványnak

vaol.hu

77 évvel ezelőtt történt: Szombathelyen rejtették el a magyar aranytartalékok egy részét

origo.hu

Világít a koronavírus a szájmaszkba tehető betéten

vg.hu

Magángéppel érkeztek Oslóba a tálibok a nyugati világgal való első tárgyalásra

ripost.hu

„Csak sírdogáltam az orvosiban csendesen” – megrázó vallomás a magyar doktortól

ripost.hu

Meglepő, mit mond Csollány Szilveszterről és a lélegeztetett betegekről a pszichoterapeuta

life.hu

Károly herceg óriási botránytól félti feleségét, Kamillát - Harry rájuk zúdíthatja a nép haragját

origo.hu

Utolértek egy autót Pécelen, amit a sofőr művelt, olyat csak filmekben látni - videó