Celeb

Hien nem cserélné el Európát Amerikára

Tukacs Tekla

Létrehozva: 2015.08.24.

Alig három hónapja költözött ki Amerikába a vietnami származású Hien, máris visszaérkezett Magyarországra egy munka miatt.

Amerikai egyetemen folytatja tanulmányait Hien – adta hírül a Bors még tavaly ősszel, és azóta az énekesnő álmai beteljesültek. Az egykori mega­sztáros a bostoni Berklee Egyetem campusában töltötte a nyarat, ismerkedett leendő csoporttársaival, bejárta a világ egyik leghíresebb zenei egyetemének épületeit, és még arra is volt ideje, hogy koncertet adjon az iskolában.

– Rengeteg új élmény, impulzus és kaland ért az utóbbi hetekben. Eljutottam a barátaimmal Boston legnagyobb zenei fesztiváljára, a Boston Callingra, ahol, hihetetlen módon, egy magyar lánnyal találkoztam, akivel ráadásul sok közös ismerősünk van. Rengeteg új emberrel ismerkedtem meg, köztük felsőbb éves diákokkal is, akikkel együtt töltöttem a Függetlenség Napját. Hatalmas háromnapos házibulit tartottunk, majd a tűzijáték alatt mindenki elénekelte saját országa himnuszát. Fantasztikus élmény volt! Híres, elismert zenészekkel is találkoztam, köztük a kétszeres Grammy-díjas dzsesszbőgőssel, John Claytonnal, aki órát tartott nekünk. Rengeteget tanultam tőle, hogyan zenéljünk őszintén, szeretetből – mesélte az egykori megasztáros.

– De még csak tapogatózom az új környezetben. Már megtaláltam a kedvenc ázsiai éttermeimet és boltjaimat. Amerika szuper ország, igazi multikulturális közeg, de Európát sosem cserélném el érte – mosolygott Hien, aki nemcsak a család és barátok miatt látogatott haza, egy felkérésnek is eleget tett.

– Mindent megteszek, hogy párhuzamosan működjön a suli és az itthoni karrierem. Hogy egyelőre sikerült, arra példa az Armel operafesztivál hivatalos dala, melynek én írtam a zenéjét. Nagyon büszke vagyok erre a munkára – magyarázta Hien. – Az első szemesztert a kollé­giumban töltöm. Bár nagyon ódzkodtam a közös szobáktól, de rájöttem, nincs is ennél jobb, mert így könnyebben ismerkedem. Mindennap megy a közös zenélés a csúcstechnikával felszerelt, ingyenes iskolai stúdióban, ráadásul egy szuper konditerem is van. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek