Celeb

Stohl András nem örül, hogy lánya táncos lett

GYLF

Létrehozva: 2015.04.26.

Önként döntött az életéről, és a legtehetségesebb magyar fiatalok közé került Stohl Buci lánya.

A La femme 50 tehetséges magyar fiatal programjának lett a tagja Stohl András lánya. Luca már a táncművészeti főiskola elvégzése után keresett művész lett, számos színpadon bizonyíthatott, és a modern tánc nagyasszonya, Bozsik Yvette is szemet vetett rá.

– Alázatos, fegyelmezett, a saját tehetségével, munkájával akarja elérni, hogy a szakma megismerje a nevét – mondta Stohl András lányáról a Borsnak Bozsik Yvette.

– A Chicago című darabot én rendezhettem a Centrál Színházban, ott az édesapjával együtt áll színpadon. Fantasztikus volt, mennyire inspirálják egymást, és az, ahogy Buci foglalkozott Lucával. Feltehetően sokat volt gyerekkorában a színházakban, ez fertőzhette meg. Rendkívül tehetséges lány, kitartó, ráadásul a kortársaihoz mérten fölöttébb intelligens – magyarázta Bozsik, aki azt is hozzátette: a táncművészet nem egy életre szóló hivatás.

– Ebben a szakmában számára a csúcs a Kossuth-díj lehet. De az ember nem úgy gondolkodik, hogy rögtön a csúcsot szemeli ki. Ami fontos, hogy ilyen fiatalon kapott egy lehetőséget, bekerült az ötven tehetséges fiatal közé. És úgy látom, arra is büszke, hogy a Bozsik Yvette Társulattal dolgozhat. De Luca szerintem arra is alkalmas, hogy nagyon jó színésznő váljon belőle – mondta a táncművész, akinek a gondolataival Stohl András nem teljesen ért egyet.

– Nem feltétlenül szeretném, hogy színész legyen, meg azt sem, hogy táncos. Mert ez egy nagyon rövid pálya, főleg az utóbbi – mondta Buci a Borsnak. – Luca azonban a saját életét éli. Az ő döntése volt az is, hogy táncos lesz, és apaként természetesen mindenben támogatom. Ő egy fantasztikus nő, nagyszerű teremtés, két lábon áll a földön, és amerre ő fog menni, biztosan jó irány lesz. Remek lány, ezt őszintén mondom.

Lucát nem sikerült elérnünk, hogy a pályaválasztásával, karrierjével kapcsolatban kérdezzük. A La femme internetes oldalnak adott nyilatkozatából azonban kiderül, már most gondol a jövőre: a fellépések és próbák mellett Luca óvodásokat tanít táncra, amiből jövedelme is van.

„Akadt olyan, hogy szinte összeértek a munkák, a fellépések, néha egyikről rohantam a másikra. A tavalyi évad végére rettenetesen elfáradtam, de ez így volt jó. (...) Ha módomban áll, igyekszem magam minden éjjel rendesen kialudni, de a legfontosabb, hogy nyugodtan ébredjek, ne újabb rohanásra riadjak álmomból” – mondta. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek