Celeb

Pécsi Ildikó: a férfiaknak köszönhetjük a női létet

Bors

Létrehozva: 2014.07.06.

Pécsi Ildikó számára három férfi jelenti a biztonságot. Ők mindhárman gyengédek, kötelességtudóak és figyelmesek. A  művésznő szerint nekik köszönheti a boldogságot, mellyel élete során megajándékozták.

Hogy mit jelent számomra a férfi fogalma? Egy oldalbordát!  Hiszen Ádám megteremtése után, Isten álmot bocsátott rá, és az egyik oldalbordájából keltette életre Évát, a nőt. Valószínű, ezért nem tudunk egymás nélkül létezni, hisz a férfi önmagából oda adott egy darabot, és ezzel a nőben is benne él valahol a férfi.

Három férfi fontos számomra az életben. Az egyik az édesapám, akinek az életemet köszönhetem, nem csak fizikailag. Hosszú volna elmesélni, milyen áldozatokat hoztak értem az édesanyámmal együtt, de akad egy rövidke történet, ami elmondja, mennyire fontos volt nekem az ő személye. Egyke voltam, szüleimmel egy szoros, szeretetteljes kapcsolat kötött össze bennünket. Érettségi után szinte azonnal felvettek a Színművészeti Főiskolára, így hatalmas volt az öröm, hiszen mindig erre vágytam.

Az első félévi rostám kitűnőre sikerült, mégis felültem a Nyíregyházára tartó éjszakai fekete vonatra, amely az ingázó munkásokat vitte Budapestről a Nyírségbe. A bőröndömmel a kezemben elindultam haza, végleg, mert nem tudtam nélkülük létezni. Nagyon csodálkoztak a váratlan megjelenésemen, de örömmel fogadtak.

Egész éjjel beszélgettünk, majd hajnalban édesapával fölültünk a Budapest felé tartó fekete vonatra, és beláttam: nekem a színház az életem. A következő szezonban már próbálni kezdtem a Nemzeti Színházban a Sálemi boszorkányok női főszerepét, és a film is megjelent az életemben. 

A férjemmel, „édeslajosommal" már 45. évünket töltjük együtt: boldogságban és szeretetben. Ő az az ember, aki megváltoztatott. Neki köszönhetem életem nagy csodáját a fiamat, Csabát. Róla nem kezdek el beszélni, mert annak sosem lenne vége. Életem legnagyobb boldogsága, hogy ő lett az én gyermekem.

Nem szeretem a szerepet játszó férfiakat, sőt azokat a nőket sem kedvelem, akik szerepjátszásra kényszerítik őket, aztán meg csodálkoznak, ha máshol keresik a boldogságot. Különben is szerepjátszásra ott vannak a színészek. Pályafutásom egyik legkedvesebb szerepe volt Olívia hercegnő karaktere a Shakespeare: Vízkereszt vagy amit akartok című vígjátékban.

Ruttkai Éva játszotta a „nadrág" szerepet, azaz a fiút, és a lányt is. Olívia halálosan beleszeret az Éva által csodálatosan játszott ifjúba, aki egyszerre volt nő és férfi is. Rengeteg humor forrása volt ez a félreértés, sok-sok nézőt megnevettetünk, ami felejthetetlen élmény számomra. De az életben ez nyilván nem így van, és a szerepjátszás többnyire tragédiákhoz vezet.

A férfiak első fontos feladatáról nem hiszem, hogy túl sokat kellene beszélni, hiszen még a lombikprogramhoz is kellenek, ha jók az információim. Engedtessék meg, hogy csak jelzők felsorolásával foglaljam össze, milyen is legyen egy férfi, egy nő életében. Figyelmes, szeretetteljes, gyengéd, türelmes, köteles- ségtudó. Legyen még családszerető, kerülje a káros szenvedélyeket, és ne nézze le a női munkát. 

A mai férfi akkor tud igazán eredményeket elérni, ha elismeri, hogy a maximumot csak női segítséggel érheti el. Hiszen közhely ugyan, de minden sikeres férfi mögött a háttérben egy erős nő áll. Aki egykor az ő oldalbordájából teremtődött... 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek