Celeb

Szomszédai ápolták Szellő ikreinek anyját

Létrehozva: 2013.08.07.

Súlyos anyagi gondokkal küzdött halála előtt Szellő István gyermekeinek édesanyja, akit még a kicsik születése előtt hagyott el a híradós. Betegségében és az ikrek nevelésében is egy szomszéd házaspár volt az asszony támasza.

Naim Renáta tragikus története sok olvasónkat megrázta. Szellő István ikreinek édesanyja – mint ahogy a Bors elsőként megírta – vasárnap hunyt el, maga után hagyva az alig ­négy­éves Alent és Mannát.

Az RTL híradósa még akkor elhagyta Renit, amikor a nő terhessége hatodik hónapjában járt. A szomszédok szerint ritkán látogatta a beteg nőt és gyermekeit. A kórházban haldokló 38 éves egykori párjától telefonon köszönt el a híres tévés. A Bors munkatársa megtalálta azt a házaspárt, amely gyerekkora óta ismerte Renátát. József és felesége az utóbbi három évben szinte mindennap a beteg anyával és a kicsikkel volt.

– 2010 telének végétől kezdtünk segíteni Renátának, hiszen szegénykém a gyerekek születése után három hónappal elvesztette az édesanyját, és teljesen magára maradt – emlékezett vissza Somogyi úr, akit nagyon megviselt a fiatal anya többéves küzdelme.

– Renáta olyan volt, mint a kislányunk, ezért gondolkodás nélkül segítettünk neki. Idővel egyre kevesebb pénze volt, még az autóját is el kellett adnia, hiszen már nem tudta fizetni a részleteit. Ettől kezdve a saját, öreg autómmal szállítottam az orvoshoz. A gondozásáért és a rendszeres szállításért természetesen nem kértünk semmit, de Renáta mindig ragaszkodott hozzá, hogy a benzin árát kifizesse – árulta el József, aki Alent és Mannát is fogadott unokájának tartja. Így ő volt az egyik legboldogabb, amikor Renátát egy rokona külföldre vitte egy kezelésre. Akkor egy pillanatra felvillant a remény.

– Miután Reni túlesett az első kezelésen, úgy tűnt, javult egy kicsit az állapota, de már akkor is a feleségem vitte bölcsődébe a gyerekeket. Aztán mégis egyre rosszabbul lett, ezért a nejem leköltözött Renihez. Szinte 24 órás ügyeletet adott – tudtuk meg a szomszéd úrtól. Az RTL híradósának egykori kedvesét nagyon szerette a környezete. Mivel tudták, hogy nincsenek közeli hozzátartozói, és látták, hogyan emészti fel a betegség, többen a segítségére siettek.

– A lépcsőházunkban lakó egyik hölgy mindig bevásárolt Reninek, és amikor már neki nem futotta rá, ő és mi is a nyugdíjunkból segítettünk, amit szegénykém igyekezett valahogy visszaadni. De nagyon nehéz helyzetbe került. Táppénzébôl törlesztette az édesanyjától örökölt hitelt. Így nem csoda, hogy teljes anyagi csődbe került.

– Örült, ha a megélhetésükre futotta. Arra sem maradt pénze, hogy az időközben kinőtt kiságyak helyett új gyerekágyat vegyen Alennek és Mannának. Mivel máshonnan nem kapott segítséget, én szedtem szét az ágyakat, és letettem nekik a két matracot a földre, hogy legalább azon aludjanak – mesélte megrendülten a pótpapa.

A szomszédok által elmeséltekről szerettük volna megkérdezni Szellő Istvánt is, ám hiába kerestük, telefonja nem volt kapcsolható.

Elvitte a gyerekek holmiját

Szellő István még hétfőn ellátogatott a megboldogult Renáta budaörsi lakására, és – ahogy az a képen is jól látszik – összepakolt néhány holmit, amit a ház előtt várakozó dzsipbe pakolt. A lakók szerint a híradós a gyerekek cuccaiért jött. A kicsik a Bors információja szerint egyelőre Szellő barátainál, a keresztszülőknél vannak.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek