Celeb

Szebenit kirúgják a királyi tévéből - videóval

Létrehozva: 2013.05.15.

Nem ez volt az első balhéja Szebeni Istvánnak. Korábban székeket tört és nyomdafestéket nem tűrő kifejezéseket használva ordibált kollégáival.

Szebeni István a köztévé hétfő éjszakai híradójában káromkodott egy isteneset, ugyanis nem tetszett neki, hogy a műsor már éjfélnél is tovább tartott.

„Utálom, amikor ez a kiba…ott híradó átcsúszik éjfél utánra” – mondta a Szita Ben­ce gyilkossági tárgyalásáról szóló riport után abban a hitben, hogy nem veszi a kamera. Tévedett. A műsorvezető baja az volt, hogy véletlenül azzal zárta a riportot: „a per holnap folytatódik”, ám mivel már kedd volt, azt kellett volna mondania: ma. A kijelentést ezután káromkodások követik.

– Elfogadhatatlan, hogy a közmédia híradóiban ilyen stílusú párbeszéd előforduljon, ezért a műsorvezetőt azonnali hatállyal felfüggesztettük, és gyorsított vizsgálatot indítottunk ellene – mondta a Borsnak Lencsó Rita, az MTVA sajtófőnöke. A műsorvezető nem szerepelhet többé a közmédia képernyőjén.

Szebeni – aki nem kívánt lapunknak nyilatkozni – pedig ezzel nem csak önmaga nyakába akasztotta a selyemzsinórt, hanem három ügyeletes szerkesztőtársáéba is, akiket információink szerint szintén felfüggesztett az MTVA.

– Súlyos szakmai hiba egy műsorvezetőnek elengedni ma­gát a képernyőn – kommentálta a Magyar Újságíró Szövetség Etikai Bizottságának alelnöke, Kövér Tamás. – Ha valaki közszereplést vállal, a közszereplés szabályai szerint kell viselkednie.

Mint elsőként megírtuk, a tévésnek nem ez volt az első balhéja. Sem a magánéletében, sem a munkájában nem lehet a higgadtság mintaképe. Három, a Borsnak nyilatkozó exbarátnője is azt állította például 2008-ban, hogy Szebeni lelki terrorban tartotta őket.

Az egyik lány akkor arról beszélt lapunknak, hogy a műsorvezető állandóan ideges és apró dolgok miatt is őrjöngeni kezd. Szebeni heves természetéről pedig korábbi munkahelyén, a TV2-nél is tudnának mesélni: volt, hogy tört-zúzott, nyomdafestéket nem tűrő szavak kíséretében.

– Valóban összetörtem egy széket – vallotta be akkor lapunknak a műsorvezető, aki a három lány vallomását csak puszta női bosszúnak titulálta.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek