Celeb

Feldühítette a gyerekeket Pusztaszeri Kornél

B. Gy.

2012. május 30. szerda 15:45

Kölcsönadott hangok 2. rész - Világsztárok és mesefigurák szólalnak meg a hangjukon, míg az arcukat nem látja a néző. Sorozatunk mai részében Pumukli és Martin Lawrence magyar hangját, Pusztaszeri Kornélt ismerhetik meg.

 

Pusztaszeri Kornél hangja összetéveszthetetlen másokéval, aki hallotta, felismeri. A színész 1984-ben szinkronizált először a Kék villám című akciófilmben, és azóta számos külföldi sztárnak kölcsönözte már a hangját.

– Akkoriban még sokkal nehezebb volt a szinkron, mert tekercseket használtak, de mégis sokkal igényesebb munkák születtek. Akkor ez egy külön művészeti ág volt. Egy filmet nem egy nap alatt készítettek el, hanem egy hétig dolgoztak rajta. Én a szinkronnak köszönhetem, hogy találkozhattam olyan nagy nevű kollégákkal, mint Sinkovits Imre, Fülöp Zsigmond vagy Szabó Gyula. Akkoriban a szinkronstúdiókban legendás művészek dolgoztak – emlékszik első munkáira Pusztaszeri Kornél.

A színész hangját legtöbben Pumukliéval azonosítják. A népszerű mesesorozatban ugyanis az ő orgánumával szólalt meg a kis kobold.

– Emlékszem, egyszer meghívtak egy iskolába hathét éves kisgyerekek közé. A tanító nénik már jó előre beharangozták a lurkóknak, hogy meglátogatja őket Pumukli. Mikor megérkeztem, a gyerekek csak nyújtogatták a nyakukat és nézegettek mögém, hogy hol lehet a kis kobold – nevet Pusztaszeri. – A pedagógusok mondták nekik, hogy én vagyok Pumukli, és ettől nagyon dühösek lettek, úgy érezték, becsapták őket. Aztán kértem egy mesekönyvet és elkezdtem Pumukli hangján felolvasni egy történetet, akkor a gyerekek már megnyugodtak, és ámulva hallgattak.

A kis kobold szerepét még évekkel a sorozat után is sokan emlegették. Voltak, akik megkérték, mondjak fel csengőhangszövegeket Pumukli hangján, hogy azzal villoghassanak. A színész hangjáért sokan rajonganak, ám ezek közül az emberek közül az utcán csak kevesen ismerik fel.

– Egyszer beültem egy filmre, amiben szinkronizáltam. Mellettem egy lány ült a barátjával, és amikor bemondták, hogy valakinek én vagyok a hangja, odaszólt a párjának, hogy „jaj, őt nagyon szeretem”. Arra persze nem jött rá, hogy én ülök mellette. Csak a hangomat ismerte, az arcomat már nem – meséli Kornél.

– A négyes-hatos villamoson is hallhatják az emberek a hangomat, néhány megállót ugyanis én mondok be, de ott is csak kevesen ismernek fel. Pusztaszerinek pedig nem csak a hangja ismert, a Madách Színházban gyakran láthatják a nézők. A legújabb produkció, amelyben játszik, az Egyszerháromnéhanégy, amiben egy rövidlátó ügyvédet formál meg, számos vidám pillanatot szerezve a nézőknek.

(Folytatjuk)   

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Fél évig volt ártatlanul börtönben, miközben a párját gyászolta

vg.hu

Hamarosan jöhet a 800 forintos kenyér

borsonline.hu

Még előtte állt az egész élet: barátja szeme láttára zuhant a mélybe a 23 éves lány

vg.hu

Szándékosan vezethették földbe a márciusban lezuhant kínai utasszállítót

metropol.hu

Fordulat! Kihallgatta a rendőrség Berki Krisztián özvegyét, ezeket kérdezték tőle

vg.hu

Így reagált a román műsorvezető, amikor nem kapott szót az Eurovíziós Dalfesztiválon

mandiner.hu

Így büntetné az USA Magyarországot az olajembargó blokkolásáért

mindmegette.hu

Bámulatos átalakulás! Schobert Norbi megmutatta, milyen sokat fogyott a kisebbik fia

mindmegette.hu

HA ÍGY GRILLEZED A MARHAHÚST ÉS A ZÖLDSÉGEKET, TE LESZEL A KERTI SÜTÖGETÉS MESTERE! (x)

borsonline.hu

Addig erőszakolta nevelt lányát nap, mint nap, míg nagykorú nem lett

További cikkek

Gyász

Drámai részletek: Mazsi így azonosította Berki Krisztián dílerét

Fogyás

Elképesztően sovány Gáspár Evelin, csak csont és bőr