Készíts egészséges édességeket a gyerekkel!

Készíts egészséges édességeket a gyerekkel!

tünde
PUBLIKÁLÁS: 2012. május 04. 12:00
Az egészséges táplálkozáshoz fontos a teljes értékű gabona felhasználásával készült ételek fogyasztása.

Egy korábbi cikkben a dietetikus javasolt néhány változatot az egészséges reggelire, most Havas Dóra, a LilaFüge gasztrobloggerének három receptje következik, melyben különböző gabonapelyheket használ fel olyan ételekhez, melyeket a gyerekek örömmel fogyasztanak el. És nem utolsósorban bevonhatók ezek elkészítésébe, így még nagyobb élvezettel esznek majd a közösen készített finomságokból.

Csokoládés banánturmix (1 személyre)

Hozzávalók:

2,5 dl tej
1/2 bögre Nesquik gabonagolyó
1/2 banán
1 ek. méz

Elkészítés:

Az összes hozzávalót turmixgépbe tesszük és magas fordulaton 10 másodperc alatt simára turmixoljuk. Levesszük a turmixgép tetejét, fakanállal összekeverjük a turmixot, a tál széléről is lekaparjuk az odaragadt darabokat, visszatesszük a tetőt és újabb 20 mp-ig turmixoljuk. Amikor teljesen homogén, elzárjuk a gépet és pohárba töltjük a turmixot. Azonnal fogyasztjuk.

Házi krémtúró gyümölccsel és gabonapehellyel (1 személyre)

Hozzávalók:

5 dkg túró
1 ek. tejföl
1 tk. méz
kis darab vaníliarúd kikapart magja
2 ek. apróra vágott gyümölcs, ízlés szerint (eper, mangó, banán, barack stb.)
4 ek. Chocapic gabonapehely

Elkészítés:

A túrót a tejföllel, mézzel és a kikapart vaníliamagokkal tálba tesszük és botmixerrel krémesre keverjük (vagy finom lyukú szűrőn az egészet átpasszírozzuk). Egy pohár aljára 1 evőkanál krémtúrót teszünk, rá 1 evőkanál gyümölcsöt és 2 evőkanál gabonapelyhet. Erre újabb adag krémtúró, gyümölcs és gabonapehely következik. Azonnal fogyasztjuk.

Körte-alma kompót gabonapehellyel (2 személyre)

Hozzávalók:

1 alma
1 körte
7 dkg barna cukor
1,5 dl víz
1/2 citrom leve
1 bögre Cini Minis

Elkészítés:

A vizet és a cukrot közepes lábosba tesszük és felforraljuk. Amikor a cukor felolvad, beletesszük a citrom levét is. Az almát és a körtét kettévágjuk, magházukat kivágjuk és a gyümölcsöket negyedeljük. A cukros vízbe tesszük és közepes lángon puhára főzzük. Hagyjuk langyosra hűlni. Kis tálkákba szedjük, adagonként fél bögre gabonapelyhet kanalazunk a tetejére.

Forrás

Tünde

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.