Az egészséges reggeli a dietetikusok szerint teljes értékű gabonával készült élelmiszert is tartalmaz. De mit jelent ez a kifejezés és hogy lehet ellenőrizni, hogy egy élelmiszer tartalmaz-e teljes értékű gabonát?
Az sem mindegy, hogy az összetevők listáján hol szerepel a teljes értékű kifejezés. Minél előbb szerepel a teljes értékű gabonaféleség az összetevői listában, annál nagyobb a mennyisége a termékben.
A boltokban sok különböző – például korpás vagy barna – jelzéssel ellátott élelmiszer kapható, de ezek a szimbólumok sokszor félrevezetőek, mert nem feltétlenül jelentik azt, hogy a termék teljes értékű gabona felhasználásával készült.
Mivel a gabona többféle módon kerülhet be az élelmiszerekben, sokszor nem egyszerű megállapítani, hogy mi utal teljes értékű gabonára és mi nem. Például azok az élelmiszerek, amelyek címkéjén a következő feliratok olvashatók: „többféle gabona felhasználásával készült termék”, „100% búza”, „zúzott búza”, „hétmagos”, „korpás” – amelyek alapján legtöbbünk feltételezi, hogy a termék teljes értékű gabonában, rostanyagban gazdag – gyakran csak a magbelet tartalmazzák, a korpát és a csírát nem.
Nem elég a termék színére hagyatkozni a választásnál, ugyanis az nem feltétlenül jelenti azt, hogy teljes értékű gabona felhasználásával készült: barna színt színezék hozzáadásával is el lehet érni. Így előfordulhat az, hogy a barna színű kenyér valójában finomlisztből készült.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.